Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Έφυγε ο Mike Pinder των Moody Blues

Έφυγε από τη ζωή, την Τετάρτη 24 Απριλίου, σε ηλικία 82 ετών ο συνιδρυτής των Moody Blues, Mike Pinder.

Ο Mike Pinder, πληκτράς και ιδρυτικό μέλος των βρετανικών prog θρύλων, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, όπως επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του και τον συμπαίκτη τους στους Moody Blues, John Lodge.

Ήταν το τελευταίο επιζών αρχικό μέλος του συγκροτήματος, συνεισφέροντας σε 27 τραγούδια στον κατάλογο της μπάντας από το 1964 έως την αποχώρησή του το 1978, συμπεριλαμβανομένων των αξιομνημόνευτων συνθέσεων “My Song” και “Lost in a Lost World”.

Θυμίζουμε ότι ο ντράμερ Graeme Edge πέθανε το 2021, ο τραγουδιστής και φλαουτίστας Ray Thomas έφυγε το 2018, με τον αρχικό κιθαρίστα Denny Laine να αναχωρεί για το μεγάλο ταξίδι πέρυσι, ενώ ο Clint Warwick, ο αρχικός μπασίστας του συγκροτήματος, πέθανε το 2004.

Η οικογένειά του ανέφερε σε δήλωση, “Ο Michael Thomas Pinder πέθανε την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024  στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένος από την αφοσιωμένη οικογένειά του. Η οικογένεια του Mike θα ήθελε να μοιραστεί με τους έμπιστους φίλους και τους αφοσιωμένους θαυμαστές του πως έφυγε ειρηνικά. Οι τελευταίες του μέρες ήταν γεμάτες μουσική, περικυκλωμένος από την αγάπη της οικογένειάς του. Ο Mike έζησε τη ζωή του με ένα παιδικό θαύμα, περπατώντας σε μια βαθιά ενδοσκοπική διαδρομή που ένωνε το μυαλό και την καρδιά. Δημιουργούσε τη μουσική του και το μήνυμα που μοιράστηκε με τον κόσμο από αυτό το πνευματικά βασισμένο χώρο, και όπως έλεγε πάντα, “κράτα το κεφάλι σου πάνω από τα σύννεφα, αλλά πάτησε τα πόδια σου στη γη”. Η αυθεντική του ουσία ανύψωσε όλους όσους έμπαιναν μέσα. Η επαφή μαζί του, οι στίχοι, η φιλοσοφία και το όραμά του για την ανθρωπότητα και τη θέση μας στον κόσμο θα αγγίξουν τις επόμενες γενιές”.