Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

200 από τα κορυφαία ονόματα της μουσικής σκηνής ενώνονται για να σταματήσουν τη μάστιγα της τεχνικής νοημοσύνης.

Μια παγκόσμια καλλιτεχνική συμμαχία δημιουργήθηκε και διαμαρτύρεται για τις «δολιοφθορές» κατά της δημιουργικότητας από προγραμματιστές της τεχνικής νοημοσύνης και τις μουσικές πλατφόρμες. 

Με μια επιστολή υπογεγραμμένη από εκατοντάδες καλλιτέχνες, αναδεικνύουν το πρόβλημα της τεχνικής νοημοσύνης που προσπαθεί να αντικαταστήσει «το έργο του ανθρώπινου καλλιτέχνη, με τεράστιες ποσότητες «ήχων» και «εικόνων» που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη».

«Για πολλούς εργαζόμενους μουσικούς, καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς που απλώς προσπαθούν να τα βγάζουν πέρα, αυτό που έρχεται είναι καταστροφικό». 

«Αυτή η επίθεση στην ανθρώπινη δημιουργικότητα πρέπει να σταματήσει», τονίζουν οι καλλιτέχνες στην επιστολή τους και προσθέτουν ότι ολόκληρο το «μουσικό οικοσύστημα» κινδυνεύει να καταστραφεί. 

Οι φόβοι της μουσικής βιομηχανίας για την άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο, με ορισμένες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης και μιας από την Κίνα, όπου εκεί βρέθηκαν να φιλοξενούνται εκατοντάδες τραγούδια δημιουργημένα με φωνητικά της τεχνικής νοημοσύνης.

«Η ουσία είναι η τεχνητή νοημοσύνη απλώς αγνοεί την ηθική του θέματος, καταπίνοντας τη δημιουργική δουλειά των άλλων». 

«Καλούμε όλους Προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης, εταιρείες τεχνολογίας, πλατφόρμες και υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής να δεσμευτούν ότι δεν θα αναπτύξουν  τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μουσικής γενιάς, περιεχόμενο ή εργαλεία που υπονομεύουν ή ανατοποθετούν την ανθρώπινη τέχνη των τραγουδοποιών και καλλιτεχνών και να μην μας αρνηθούν μια δίκαιη αποζημίωση για τη δουλειά μας».

πηγή: The Times - 4 April 2024