Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Πέθανε ο CJ Snare, των Firehouse

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο μέσα από την επίσημη σελίδα των Firehouse στο Facebook ο τραγουδιστής της μπάντας, CJ Snare “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Τα μέλη των Firehouse εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για το Rock N Roll. Με μεγάλη θλίψη γνωστοποιούμε στον κόσμο ότι χάσαμε τον αδελφό μας: CJ Snare, τον rock n’ roll warrior, τραγουδιστή και ιδρυτικό μέλος των Firehouse. Ο CJ Snare πέθανε απροσδόκητα στο σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2024. Ήταν νεαρός σε ηλικία 64 ετών. Όπως όλοι γνωρίζετε, ο CJ αναμενόταν να επιστρέψει στη σκηνή με τη μπάντα αυτό το καλοκαίρι μετά την ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση. Είμαστε όλοι σε απόλυτο σοκ με τον πρόωρο θάνατο του CJ. Ο CJ ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα φωνητικά ταλέντα μιας γενιάς, περιοδεύοντας ασταμάτητα στον κόσμο με τους Firehouse τα τελευταία 34 χρόνια. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια Snare, την Katherine Little, τους φίλους και όλους τους αγαπημένους μας οπαδούς σε όλο τον κόσμο. “Reach for the Sky” CJ! Θα λείψεις για πάντα από την οικογένεια, τους φίλους, τους οπαδούς και τους συναδέλφους σου στο συγκρότημα. Τραγουδάς τώρα με τους αγγέλους”.

Αν και αρχικά δεν διευκρινιζόταν η αιτία θανάτου, αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι ο CJ ανάρρωνε στο σπίτι του μετά από μία πρόσφατη εγχείρηση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της επάρατης νόσου. 

Σήμερα η κόρη του CJ Snare, Heather, αποκάλυψε ότι ο πατέρας της είχε πεθάνει στις 5 Απριλίου 2024.

Είπε μάλιστα ότι η επίσημη αιτία θανάτου του ήταν η καρδιακή ανακοπή.

Ο Snare ήταν μόλις 64 ετών τη στιγμή του θανάτου του, αλλά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Snare διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου IV.

Αρχικώς, υποβλήθηκε σε μια εγχείρηση η οποία τον βοήθησε να παρατείνει τη ζωή του καθώς πάλευε με την ασθένεια.

Τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο, ο Snare χρειάστηκε να κάνει μια εκτεταμένη παύση από τους FireHouse για να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση αυτή τη φορά στην κοιλιά.

Τότε ήταν που αντικαταστάθηκε από τον Nate Peck, ο οποίος ανέλαβε τα φωνητικά για το συγκρότημα.

Ο Snare είχε σκοπό να επιστρέψει στο συγκρότημα στα μέσα του 2024, και μαζί με τους FireHouse να ξεκινήσουν για την καλοκαιρινή τους περιοδεία.