Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στη Βουλή το ζήτημα της αξιοποίησης της Πλατείας Νερού

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αμφισβητεί τον χαρακτήρα της Πλατείας Νερού, ισχυριζόμενη ότι της ανήκει κατά κυριότητα – άρα ότι δεν είναι κοινόχρηστος – παρά το γεγονός ότι χωροταξικά αποτελεί τμήμα της παραλίας του δήμου Καλλιθέας. 

Ως προς αυτό μάλιστα, ο δήμος Καλλιθέας και οι Κινήσεις Πολιτών Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου έχουν υποβάλλει μήνυση για πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιόποινων πράξεων.

Εντωμεταξύ, ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος ερωτά μεταξύ άλλων:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί η Κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η ακριβής τήρηση της νομοθεσίας, που επισημαίνεται σε εγκυκλίους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σχετικά με την διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στον αιγιαλό και τη μη προσβολή του δικαιώματός τους στην ησυχία και την ηρεμία;

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ με νέες κατασκευές εμπορικού χαρακτήρα, που την μετατρέπει ουσιαστικά σε ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και αναιρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της;

Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου και να αναβαθμιστεί η πλατεία Νερού ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Εσωτερικών και οι βουλευτές του ΚΚΕ.

"Η ΕΤΑΔ ΑΕ, που έχει τη διαχείριση μέχρι σήμερα, νοικιάζει τους χώρους, όπως την Πλατεία Νερού και το κλειστό γήπεδο Tae kwo Do για τις συναυλίες/ εκδηλώσεις που γίνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως το Release Athens Festival, Faliro Summer Theater. Η Πλατεία Νερού είναι απροσπέλαστη στους κατοίκους της περιοχής το διάστημα από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο που τελειώνουν οι συναυλίες και ξεστήνεται ο χώρος, καθώς μεγάλου ύψους σιδερένια κιγκλιδώματα και υπηρεσίες security καθιστούν αδύνατη τη διέλευση. Παράλληλα, υπάρχουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες για ηχορύπανση κατά τη διάρκεια των συναυλιών από κατοίκους των Δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, που βρίσκονται σε όμορες περιοχές του συναυλιακού χώρου."

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου:

- Να διασφαλιστεί ο δημόσιος, κοινόχρηστος χαρακτήρας της περιοχής της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου και η απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα για όλο τον λαό.