Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ελληνικές ταινίες (Ελεύθερα κανάλια) Κυριακή 28 Απριλίου 2024

12:15 STAR Ραντεβού Στην Κέρκυρα 1960 Ο Ανδρέας, ένας νεαρός δικηγόρος και αδιόρθωτος γυναικοκατακτητής, περνάει τις διακοπές του στην Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο, που διευθύνει η μητέρα του. Στο πρόσωπο της Μίρκας, που προσλαμβάνεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ο Ανδρέας βρίσκει τον μάστορά του και ίσως τη γυναίκα, που θα μπορούσε να τον δαμάσει. Ξαφνικά, φτάνουν στο ξενοδοχείο ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λανίτης, μαζί με την κόρη του Ντιάνα, που μοιάζει εκπληκτικά με τη Μίρκα. Η μία είναι ένα εκνευριστικό πλάσμα με γυαλάκια και η άλλη μια σνομπ γυναίκα, που ήρθε να επιδείξει το μεγαλείο της ντουλάπας της. Ο Ανδρέας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνωμοσίας, που στήθηκε με μοναδικό στόχο τον ίδιο και με σκοπό να καταλάβει επιτέλους τι θα πει αληθινή αγάπη... Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ελένη Χαλκούση, Λυκούργος Καλλέργης, Βαγγέλης Πλοιός.

13:00 ΕΡΤ1 Η Κόμισσα της Φάμπρικας 1969 Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία εξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και μόνιμα άνεργος, και ο τρίτος είναι ένας σεσημασμένος ψιλοαπατεώνας. Μια μέρα, ο αστυφύλακας Δελημάνης συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη, επειδή είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της αδελφής της, για να κλέψει κάποια ερωτικά γράμματα. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η κόρη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Παίζουν: Άννα Φόνσου, Στέφανος Ληναίος, Γιώτα Σοϊμοίρη, Νίκος Ρίζος.

16:00 MEGA Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ 1955 Μια κάλπικη λίρα χρησιμεύει ως συνδετικός κρίκος τεσσάρων ιστοριών: 1) ‘Ενας χαράκτης ξοδεύει εκατό χρυσές λίρες για να φτιάξει μια ψεύτικη λίρα που κανείς δεν θέλει 2) ‘Ενας ψευτοτυφλός και μια πόρνη μαλώνουν 3) ‘Ενας φιλάργυρος δέχεται να εξαργυρώσει την ψεύτικη λίρα για να βοηθήσει ένα ορφανό 4) Η λίρα, αφού μπαίνει σε μια βασιλόπιτα, γίνεται αιτία της ένωσης και, στη συνέχεια, του χωρισμού μεταξύ ενός φτωχού ζωγράφου και μιας πλούσιας κληρονόμου. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Βασίλης Λογοθέτης, 'Ιλυα Λιβυκού, Βαγγέλης Πρωτόπαππας.

16:15 STAR Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια 1967 Ο Ντίνος, ένας καλοστεκούμενος πενηντάρης, ζει με την αδελφή του Ιωάννα και ακούει... «χλιμιντρίσματα», κάθε φορά που βλέπει μια όμορφη κοπέλα. Όταν γνωρίζει την 20χρονη Κορίνα και τη μητέρα της, δύο απατεώνισσες, που «μαδούν» πλούσιους μεσήλικες, ξετρελαίνεται με την Κορίνα και αυτή παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του. Η Ρίτα, η γραμματέας του, που είναι χρόνια αρραβωνιασμένη μαζί του, με τη βοήθεια του γιατρού και φίλου του, Σπύρου, αλλά και του απολυμένου υπαλλήλου του, Δημήτρη, κάνουν τον Ντίνο να καταλάβει που έχει μπλέξει και να βάλει μυαλό... Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μπέτυ Αρβανίτη. 

16:45 ΑΝΤ1 Ποια Είναι Η Μαργαρίτα 1961 Η Μαργαρίτα φτάνει στην Αθήνα για να βρει δουλειά, να γλυτώσει απο την καταπιεστική θεία της και μένει με την ξαδέρφη της,η οποία της μαθαίνει να κινείται με τα δεδομένα της εποχής. Βρίσκει δουλειά σε ένα οίκο μόδας και αναλαμβάνει να προωθήσει τα προϊόντα του οίκου στην Κω, συνοδευόμενη από έναν βοηθό, τον Γρηγγόρη. Ο Γρηγόρης, σύμφωνα με τις συμβουλές του Ζωρζ, πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι η Μαργαρίτα είναι πλούσια για να διαφημίσουν τον οίκο.Μέσα από διάφορες παρεξηγήσεις όλοι νομίζουν ότι είναι κόρη ενός ελληνοαμερικανού μεγιστάνα. Εκείνη θα αρχίσει να συμπεριφέρεται ανάλογα, θα δεχτεί την φιλοξενία στο αρχοντικό της εύπορης οικογένειας Κοντοσταύρου και ο γιος θα την ερωτευτεί και θα φροντίσει να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κούλης Στολίγκας,

18:30 BLUESKY Αντιγόνη 1961 Η Αντιγόνη ζητάει από την αδελφή της, Ισμήνη, να θάψουν τον αδελφό τους, Πολυνείκη. Η Ισμήνη αρνείται να παραβεί την απόφαση του νέου ηγεμόνα των Θηβών και θείου τους, Κρέοντα, η Αντιγόνη όμως έχει πάρει την απόφασή της. Πρωταγωνιστές: Ειρήνη Παπά, Μάνος Κατράκης, Μάρω Κοντού, Βύρων Πάλλης, Θόδωρος Μορίδης.