Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

"Έφυγε" (την Παρασκευή 24 Μαΐου) ο Doug Ingle των Iron Butterfly

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής, τραγουδιστής, οργανίστας και βασικός συνθέτης των Iron Butterfly, Doug Ingle.

O Ingle ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της κλασικής σύνθεσης του σπουδαίου psych/hard rock συγκρoτήματος.

«Με βαριά καρδιά και μεγάλη θλίψη ανακοινώνω τον θάνατο του πατέρα μου Doug Ingle. Ο μπαμπάς πέθανε ειρηνικά [την Παρασκευή] το απόγευμα [24 Μαΐου] παρουσία της οικογένειας», έγραψε ο γιος του, Doug Ingle Jr., σε μια ανάρτηση του στο Facebook.

Και συνέχισε: «Σε ευχαριστώ μπαμπά που ήσουν πατέρας, δάσκαλος και φίλος. 

Θα κουβαλάω αγαπημένες αναμνήσεις αγάπης για τις υπόλοιπες μέρες μου, προχωρώντας σε αυτό το ταξίδι της ζωής. Σ 'αγαπώ, μπαμπά.»

Το συγκρότημα των Iron Butterfly σχηματίστηκε στο Σαν Ντιέγκο το 1966 με αρχικά μέλη: Ingle (φωνητικά και όργανο), Jack Pinney (τύμπανα), Greg Willis (μπάσο) και Danny Weis (κιθάρα).

Οι Iron Butterfly πέρασαν από μια σειρά από αλλαγές μελών με τα χρόνια, αλλά οι περισσότεροι οπαδοί θεωρούν ότι η κλασική σύνθεση είναι ο Ingle (φωνητικά), ο Bushy (ντραμς), ο Lee Dorman (μπάσο) και ο Erik Brann (κιθάρα).

Η μουσική των Iron Butterfly είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ροκ σκηνή σε όλο τον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, επηρεάζοντας κλασικά συγκροτήματα όπως Black Sabbath, AC/DC, Rush, Alice Cooper, Soundgarden, Stone Temple Pilots, Mountain, Slayer, Uriah Heep. και Queens Of The Stone Age.