Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Καλοκαίρι 2024: Ανοίγει η αυλαία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού επιστρέφει, πανέτοιμο να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές κάτω από τον ουρανό της Αθήνας! Από τα τέλη Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο και για περισσότερες από 50 βραδιές, ο λόφος του Λυκαβηττού θα γεμίσει με ήχους και μελωδίες από μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Τρίτη 28 Μαΐου

Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές αλλά και σημαντικότερες προσωπικότητες της rock και metal μουσικής των τελευταίων τριάντα ετών, ο Corey Taylor, έρχεται στον Λυκαβηττό την Τρίτη 28 Μαΐου με τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του, τόσο ως τραγουδιστής και ηγέτης των Slipknot και των Stone Sour, όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.

Παρασκευή 14 Ιουνίου

Ήταν καλοκαίρι του 2004 όταν οι Archive βρέθηκαν για πρώτη φορά στο θέατρο του Λυκαβηττού. Φέτος, 20 χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι του progressive rock επιστρέφουν στον λόφο την Παρασκευή 14 Ιουνίου για να ξυπνήσουν αναμνήσεις, αλλά και να δημιουργήσουν νέες.

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου έρχεται το Queen Symphonic, μια συναυλία-γιορτή με τις πιο εμβληματικές επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος των Queen, ερμηνευμένες από τους τραγουδιστές-πρωταγωνιστές του ροκ μιούζικαλ «We Will Rock You» που παρουσιάζεται στο West End του Λονδίνου.

Σάββατο 29 Ιουνίου

Το επόμενο βράδυ, Σάββατο 29 Ιουνίου, τα ηνία παίρνουν οι Rotting Christ, τo μεγαλύτερο ελληνικό metal συγκρότημα, που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό και γιορτάζουν τα 35 χρόνια μουσικής πορείας με ένα ξεχωριστό show που ετοίμασαν αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο live.

Τετάρτη 3 Ιουλίου Ιουλίου

Oι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, ΟPETH, θα μοιραστούν τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive, Leprous, σε μια ψυχεδελική εμφάνιση. 

Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Ιουλίου

Το υπερθέαμα «The Wall - Pink Floyd's Rock Opera» έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Σημαντικοί μουσικοί της ροκ, σπουδαίοι τραγουδιστές που έχουν την υποστήριξη του θρυλικού συγκροτήματος και χορευτές σολίστες του σύγχρονου χορού, συνθέτουν μία παράσταση που συνδυάζει μουσικές των Pink Floyd, χορό, τραγούδι, αλλά και προβολές αρχειακού υλικού από την ομότιτλη κινηματογραφική ταινία του Άλαν Πάρκερ (1979).

Παρασκευή 19 Ιουλίου

Συνέχεια με Game of Thrones, Lord of the Rings & The Hobbit: οι τρεις αυτές επικές ιστορίες-παραγωγές της μικρής και της μεγάλης οθόνης θα ζωντανέψουν την Παρασκευή 19 Ιουλίου σε μια εντυπωσιακή συναυλία με προβολές, ειδικά εφέ, εντυπωσιακούς φωτισμούς και τα πασίγνωστα scores ερμηνευμένα από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

Πέμπτη 1η Αυγούστου

Το πρώτο μέρος του προγράμματος του Λυκαβηττού ολοκληρώνεται φιλοξενώντας την τελευταία, πολυαναμενόμενη συναυλία των Rockwave Nights: 21 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην κορυφή του Λυκαβηττού, οι Placebo, το γκρουπ που το ελληνικό κοινό αγαπά όσο λίγα, επιστρέφει την Πέμπτη 1η Αυγούστου απλώνοντας ξανά το μοναδικό «Placebo Effect» τους στον ορίζοντα της πόλης.