Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Jag Panzer – The Era of Kings And Conflict (DVD)


Το DVD των Jag Panzer από κάθε πλευρά αποτελεί μία επαγγελματική παραγωγή και όπως λέει και το εξώφυλλο αποτελεί το πρώτο «underground metal DVD». Τα video clips για τα «King At A Price» και «Iron Eagle» έχουν βιντεοσκοπηθεί με ερασιτεχνική κάμερα και οι studio εκδόσεις των κομματιών έχουν ηχογραφηθεί από πάνω πράγμα που έχουν κάνει και άλλα συγκροτήματα στο χώρο. Από τον δίσκο «Mechanized Warfare» του 2001 περιλαμβάνονται 3 video clips τα «Silent», «Take To The Sky» και το «Cold Is The Blade».
Για μένα οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του DVD είναι τα live bootleg κομμάτια που δείχνουν την αξία και την ικανότητα της μπάντας παίζοντας ζωντανά. Ο ήχος μπορεί να μην είναι τέλειος αλλά σκεφτείτε ότι είναι bootleg! Αλλά αυτό δεν θα στεναχωρήσει και πολύ τους φίλους του συγκροτήματος.
Ο Harry Conklin είναι αρκετά καλός στα φωνητικά μαζί με τους Chris Broderick και Mark Briody. Αυτό που φτάνει στα αφτιά του κόσμου είναι πραγματικό και καθαρό Heavy Metal χωρίς ενδοιασμούς και ψέματα.
Τα specials του DVD περιλαμβάνουν το making of του «Take To The Sky», μία μακροσκελή συνέντευξη του συγκροτήματος και μερικά κομμάτια με τεχνικές κιθάρας από τον Chris Boderick.
Δείτε τα «A Downward Spiral», το «Take To The Sky» και το επηρεασμένο από τον Joe Satriani «Slap Song». Συνοψίζοντας μπορεί να πει κανείς πως δεν είναι το τέλειο DVD, αν ήταν θα έχανε πολλά από τα χαρίσματά του και την πρωτοτυπία του γιατί το Metal δεν είναι κυρίως η «εμφάνιση» αλλά πάνω απ’ όλα είναι η μουσική.