Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Το ALTER είναι μόνο η αρχή…

Ένταση και διαμαρτυρίες στο ALTER μετά την απόφαση για περικοπές και περιστολή εξόδων που ξεκίνησε με 15 πρώτες απολύσεις σήμερα, 5 τεχνικών, 2 δημοσιογράφων και 8 διοικητικών υπαλλήλων σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ενώ φήμες κάνουν λόγο για σχεδιασμό άλλων 75!

Οι εργαζόμενοι είναι έξαλλοι καθώς βρέθηκαν προ απροόπτου, χωρίς να τους δοθεί καν ο κατάλληλος χρόνος προκειμένουν να κοιτάξουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά αλλού, ενώ φοβούνται ότι αν περάσει έτσι η πρωτοβουλία του ALTER άμεσα θα ακολουθήσουν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ALTER είναι εισηγμένο στο ΧΑΑ με τη διακριτική ονομασία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. , ενώ όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου του 2008, το κανάλι κατά την περίοδο 1/1 έως 30/9/2008 έχει περισσότερα κέρδη απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας έχει ως εξής: Modern Times A.E.E. (Γιαννίκος) 25,00%, Κουρής Ανδρέας 15,44%, Κουρής Γεώργιος 13,58%, ΠΡΕΣ Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική Α.Ε. (συμφερόντων Γ. Κουρή) 11,42%, Love Radio Βroadcasting A.E. (συμφερόντων Α. Κουρή) 9,39%, Λ οιποί (διάφοροι μέτοχοι μέσω ΧΑΑ) 25,17%

Κατόπιν έντονης παρέμβασης της ΕΤΙΤΑ, που αποδεικνύεται ότι έχει πολύ καλύτερα αντανακλαστικά από άλλες παλαιότερες και σεβάσμιες ενώσεις, ανακλήθηκαν οι απολύσεις 2 εκ των 3 τεχνικών που απολύθηκαν.

Σημειωτέον πως η μία τεχνικός της οποίας τελικά η απόλυση ανακλήθηκε είχε καταγγείλει πριν λίγο καιρό χειροδικία εις βάρος της από την υπεύθυνη ψυχαγωγικού προγράμματος του σταθμού.

Έντονη είναι η ανησυχία και στους δημοσιογράφους, καθώς δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στο κανάλι, ενώ είχε προγραμματιστεί συνέλευση για τις 21:00 όπου θα αποφασιζόταν εκλογή εκπροσώπου και τις επόμενες κινήσεις τους.

http://www.mediablog.gr/archives/4845