Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ALDO NOVA - ALDO NOVA (1982)


Ο γεννημένος, από Ιταλούς γονείς, στο Μόντρεαλ του Καναδά Aldo Nova, πραγματικό όνομα Aldo Carporuscio, έσκασε μύτη στην μεταλλική σκηνή από τον παγωμένο βορρά με μια "μοναδική", για την εποχή, επιτυχία και ένα δίσκο έκπληξη.
Ο Aldo Nova τραγούδησε, έπαιξε κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα αλλά ήταν και υπεύθυνος για την παραγωγή του ομότιτλου δίσκου του.
Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα μελωδικού hard rock το οποίο βαδίζει πάνω στις γραμμές των JOURNEY, LOVERBOY αλλά και των πρώιμων BON JOVI.
Το τραγούδι "Fantasy" γνωρίζει τρομερή επιτυχία, σκαρφαλώνοντας μέχρι το top 40 των Αμερικάνικών charts, είναι άλλωστε και το τραγούδι "σταθμός" στην καρίερα του, όπως τονίζει κατά επανάληψη ο ίδιος.

Τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου δεν σ' αφήνουν αδιάφορο και αυτό γιατί αν ακούσεις τα "Hot love", "Foolin' your self", "Under the gun" και το φανταστικό "Heart to heart" ανακαλύπτεις άσματα που διαθέτουν την κατάλληλη χημεία μελωδίας και rock, ικανά να ξυπνήσουν τον γίγαντα του μελωδικού rock.
Να μην ξεχάσω να τονίσω ότι αυτού του είδους η μουσική, δηλαδή του μελωδικού hard rock, καθιστά υποχρεωτική την συμμετοχή στο δίσκο μιας δυναμικής μπαλλάντας και αυτή γίνεται με το "Ball and chain", ένα τραγούδι γραμμένο για όλους τους πληγωμένους από την αγάπη…
" Love feels like a ball and chain
What a fool I've been to fall in love again
Love, love when will it ever end
I don't think that I can ever love again… "