Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ANATHEMA


Οι ANATHEMA βρίσκονται στην πρωτοπορία της Βρετανικής ροκ/μεταλ σκηνής εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκίνησαν την μουσική διαδρομή τους σαν ένα εξαιρετικά επιδραστικό γκρούπ του μελωδικού χέβυ μέταλ και επηρέασαν παρά πολλούς να τους ακολουθήσουν, πριν αποφασίσουν να διευρύνουν τα μουσικά τους όρια ιχνηλατώντας νέα μουσικά ειδή.
Φτιαχτήκαν στο Λίβερπουλ το 1990 και κατάφεραν σε κάθε άλμπουμ τους να εξελίσσουν την μουσική τους και να προκαλούν ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους τους παρακολούθησαν στην μέχρι τώρα πορεία τους.
Κυκλοφόρησαν τα πρώτα 4 άλμπουμ τους στην Peaceville Records πριν “μετακομίσουν” στην Music For Nations για τα επόμενα 3 άλμπουμ τους.
Επι της ουσίας οι ANATHEMA είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 2 οικογενειών. Των Cavanagh (Vincent, Daniel και Jamie) και των Douglas (John και η γυναίκα της παρέας η Lee).
Οι ANATHEMA, που αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού έρχονται στην Αθηνά και την Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους τουρνέ που ξεκίνησε ήδη και γίνεται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “Hindsight”. Πρόκειται για έναν ημιακουστικό δίσκο που περιέχει παλιά και νέα τραγούδια από τα πιο αγαπημένα της μπάντας και των φίλων της.
Παράλληλα οι ANATHEMA ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ με ολοκαίνουργιο υλικό και τίτλο “Horizons”. Ένα άλμπουμ που σίγουρα θα επεκτείνει τα μουσικά όρια της μπάντας ακόμα περισσότερο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ @ FUZZ CLUB
Opening act: UNIVERSE217
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ @ PRINCIPAL CLUB THEATER
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΘΗΝΑ, 32 ΕΥΡΩ, ΣΤΑ PUBLIC ΚΑΙ TICKET HOUSE
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25/30 ΕΥΡΩ, ΣΤΟ METROPOLIS.