Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Στο χαλαρό με τους Quartz...

Μέλος της παρέας του METAL CITY συναντήθηκε με τους Quartz, οι οποίοι του είπαν φοβερές ιστορίες που πρέπει να πούμε στην εκπομπή.

Για πρώτη φορά ακούσαμε άγνωστες ιστορίες για Black Sabbath και Tony Iommi, μιας και αυτοί είναι από το Μπέρμινχαμ. 

Ο Tony Iommi ήταν ο μάνατζερ τους στο 1ο τους άλμπουμ, μάλιστα δεν τους είχε κάνει μόνο την παράγωγη, έπαιξε και σε ένα τραγούδι του δίσκου, ενώ κάποιες δεύτερες φωνές είναι από τον Ozzy, οι οποίες δεν άρεσαν στον Iommi και τις έβαλε χαμηλά για να μην ακούγονται. 

Malcolm Cope (ντράμερ των Quartz): "Σωστά, ο Ozzy έκανε μερικά δεύτερα φωνητικά στο τραγούδι "Circles", το ίδιο κομμάτι στο οποίο είχε δουλέψει ο Brian May. (Ο Brian πέρασε στα γρήγορα από το στούντιο στο Λονδίνο για να δει τον Tony ενώ ήμασταν εκεί ηχογραφώντας, κάτι που στην πραγματικότητα συνέβη πολλές φορές και με άλλους φίλους του Tony τότε). 

Τα φωνητικά του Ozzy ήταν τόσο δυνατά στη μίξη που ο Tony του ζητούσε συνέχεια να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το μικρόφωνο μέχρι που τελικά βρέθηκε στο πίσω μέρος του στούντιο. 

Το μέρος της φωνητικής του αρμονίας μειώθηκε περαιτέρω στην τελική μίξη, οπότε δεν μπορείτε πραγματικά να το ακούσετε, αλλά ξέρουμε ότι είναι κάπου εκεί μέσα."

O Malcolm Cope μας θύμισε ότι ήταν τουρ μάνατζερ των Sabbath 1987 όταν ήρθαν στην Αθήνα. 

O  Malcolm Cope μας αποκάλυψε ότι είχε γράψει τα τύμπανα στο BORN AGAIN των SABBATH αλλά δεν μπήκε ποτέ το όνομα του.

Μας είπε για την τεραστία προσωπικότητα του Iommi, μάλιστα μας τόνισε ότι πριν ένα μήνα ήταν μαζί.

Όλη η μπάντα των θρυλικών Quartz είναι από 74 μέχρι 79 ετών, ενώ μαζί μας, έδειχναν απλοί άνθρωποι, ωραίοι τύποι και γνώστες της μουσικής!

Μόλις είδε o Wade Black το Μέλος της παρέας του METAL CITY που ήταν μαζί με τους Quartz, ήρθε και μας μίλησε για τους Crimson Glory, το ότι λατρεύει την Ελλάδα, ενώ δήλωσε συγκινημένος που είναι στη χώρα μας. 

"Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μετά από τόσα χρόνια είμαι ξανά εδώ, ήρθα πριν από 25 χρόνια και να που η ζωή κάνει κύκλους, και εκεί που ήμουν στα αζήτητα μού ήρθε πρόταση από Ελληνική εταιρεία να κάνω άλμπουμ. 

Είμαι πολύ χαρούμενος, αναστήθηκα μουσικά, δεν το πιστεύω, είμαι εδώ για εσάς.

Όσον αφορά τους Crimson Glory, μπορεί να μην λένε καλά λόγια για μένα, αλλά ήταν μεγάλη τιμή που έπαιξα σε αυτό το συγκρότημα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ, θα λέω πάντα πόσο τυχερός ήμουν που έπαιξα μαζί τους".

Μετά το Μέλος της παρέας του METAL CITY συνόδευσε τους Quartz για φαγητό, μάλιστα του ζήτησαν να φάνε όχι σε ακριβό γκουρμέ εστιατόριο αλλά και κάπου κοντά γιατί δεν είχαν πολλά κουράγια για περπάτημα. 

Στο τέλος μας είπαν ότι πραγματοποιούν τις τελευταίες τους ζωντανές εμφανίσεις, αλλά όσο αντέχουν, θα ηχογραφούν και θα κυκλοφορούν δίσκους.