Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Ελληνικές ταινίες (Ελεύθερα κανάλια) Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

13:00 ΕΡΤ1 Κορόιδο Γαμπρέ 1962 Ο Διαμαντής και ο Σαράντης είναι συγκάτοικοι και φίλοι. Ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης οινομαγειρείου, στο οποίο ο δεύτερος εργάζεται ως γκαρσόνι. Όλη μέρα καβγαδίζουν με το παραμικρό. Και οι δυο τους είναι ερωτευμένοι με την όμορφη και ζωηρή μοδίστρα της γειτονιάς, τη Φανίτσα. Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Μίρκα Καλατζοπούλου.

16:10 MEGA Ο ΚΩΤΣΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Κ. 1980 Λίγο μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, μια δημοσιογράφος παρουσιάζει ρεπορτάζ από τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης. Ο ήρωάς μας, ο Κώτσος, πηγαίνει ως απεσταλμένος της χώρας στις Βρυξέλλες για να συναντήσει την κυρία Ευρωπαΐδου και να πάρει μέρος στο 1ο Συνέδριο της ΕΟΚ.  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κώστας Βουτσάς, Μαίρη Μεταξά, Γιάννης Μαλούχος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ελένη Ερήμου

16:45 ΑΝΤ1 Ο Παράς Και Ο Φουκαράς 1964 Ένας φτωχός υπάλληλος κάνει αιματηρές οικονομίες, για να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπά. Τα καταφέρνει, αλλά την ίδια στιγμή μαθαίνει ότι η μητέρα του πρέπει να υποβληθεί σε μία σοβαρή εγχείριση. Η ανάγκη του για χρήματα γίνεται επιτακτικότερη και απευθύνεται απεγνωσμένα σε έναν εξάδελφό του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου. Αυτός δέχεται να τον βοηθήσει αλλά του προτείνει να κάνει έναν εικονικό γάμο με μία Ισπανίδα αρτίστα, που θέλει να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Ο "γάμος" τους κοινοποιείται από τις εφημερίδες και φθάνει στ' αυτιά της μνηστής του... Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Βασίλης Αυλωνίτης, Μάρθα Βούρτση, Νίκος Φέρμας, Μάρθα Καραγιάννη.

17:50 STAR Το Κοροϊδάκι Της Δεσποινίδος 1960 Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «...αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π' αγαπώ...!» Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

20:00 OPEN ΕΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ Τ' ΑΛΛΑ 1970 Ένας μουσικός που παίζει μπουζούκι ονειρεύεται να γίνει βιολιστής και να κάνει καριέρα στην κλασική μουσική. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Χατζηχρήστος, Νίκος Φέρμας, Δήμητρα Παπαχρήστου

21:40 MEGA ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ 1971 Η ώρα της Επαναστάσεως του 1821 πλησιάζει. Στη Βιέννη, όπου πρόκειται να γίνει το συνέδριο των βασιλέων, η Μαντώ Μαυρογένους προσπαθεί να συγκινήσει τους ισχυρούς της Ευρώπης, για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων.  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσσούν, 'Αλκης Γιαννακάς, Ελένη Ερήμου, Σταύρος Ξενίδης

22:30 ΕΡΤ3 Βαλκανιζατέρ 1997 Ο Σταύρος και ο Φώτης, τριανταπεντάρηδες και άφραγκοι, φίλοι κολλητοί, χαρακτήρες αντίθετοι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μαθαίνουν ότι στη Βουλγαρία μπορούν να πλουτίσουν, κάνοντας μαύρη αγορά με δολάρια. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

04:45 OPEN ΕΝΑΣ ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ ΛΕΦΤΑΣ 1967 Ένας φουκαράς υπαλληλάκος, ο Γιάννης Μπακούρας, έχει τη φτώχεια του, αλλά έχει και την αρραβωνιαστικιά του, τη Ράνια, που είναι μανεκέν σε ένα μεγάλο οίκο μόδας, της Τζωρτζίνας Αδαμοπούλου, και η οποία τον ενοχλεί διαρκώς για να παντρευτούν. Ένα καλοκαίρι, κατά την περίοδο της άδειάς του, κι ενώ είχε εργαστεί ως λογιστής στο ξενοδοχείο του Λουκά Γρηγορίου, αποδέχεται την πρόταση ενός βαθύπλουτου ομογενή από το Γιοχάνεσμπουργκ, του Τζων Μπίρδα, ο οποίος του προτείνει να αλλάξουν ταυτότητες. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Γκιωνάκης, Ελένη Ανουσάκη, Αλέκος Τζανετάκος.