Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Ελληνικές ταινίες (Σάββατο 27/08)

 

13.50 MEGA Θ. Β. ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ 1969 Ο θρυλικός πράκτωρ Θου Βου έχει μείνει μετεξεταστέος. Ξαναδίνει εξετάσεις και, επί τέλους, αποκτά το δίπλωμά του. Η κρίση του επαγγέλματος, όμως, τον αναγκάζει να κάνει, μαζί με τον αριστούχο συνάδελφό του τον ΜΑΠ 31, ένα κινητό γραφείο πρακτόρων. Έτσι, προμηθεύονται για τις ανάγκες της δουλειάς ένα τροχόσπιτο, όπου και εγκαθιστούν το στρατηγείο τους. Ο πρώτος τους πελάτης, ένας παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, βλέποντας με τι ψώνια έχει να κάνει, τους αναθέτει διάφορες φανταστικές αποστολές, με σκοπό να αποκτήσει, κινηματογραφώντας τους, σπαρταριστό υλικό για την επόμενη ταινία του. ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Βέγγος ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:Θανάσης Βέγγος, Σάσα Καζέλη, Αντώνης Παπαδόπουλος, Τάκης Μηλιάδης

14.00 ΕΡΤ2 Η ΛΙΖΑ ΤΟ ‘ΣΚΑΣΕ 1959 Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η Λίζα το σκάει από τον πατέρα της, ο οποίος θέλει να την παντρέψει με έναν εύπορο γαμπρό από το Παρίσι. Κάνει οτοστόπ για να πάει στην πόλη κι έτσι γνωρίζεται με τον όμορφο οδηγό του αυτοκινήτου, τον Γιώργο. Στη συνέχεια, το σκάει και απ’ αυτόν και αναζητά τον αδελφό της μητέρας της, τον Ιορδάνη, τον οποίο δεν έχει δει ποτέ της. Ο πατέρας της δημοσιεύει μια φωτογραφία της στις εφημερίδες, προσφέροντας αμοιβή εκατό χιλιάδων δραχμών σε όποιον τη βρει. Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Κώστας Κακκαβάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρίκα Κρεββατά, Κώστας Χατζηχρήστος, Φραγκίσκος Μανέλλης Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καψάσκης

14:45 ALPHA Νοκ Άουτ Στον Έρωτα 1982. Ο Κοκός είναι ένας φωτορεπόρτερ της συμφοράς, ο οποίος αναλαμβάνει να φωτογραφίσει ένα παράνομο ζεύγος που χαίρεται τον ερωτά του στη Λεμεσό. Ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κύπρο, μαζί με τον ανεκδιήγητο βοηθό του Θανάση Κεκέ. Χωρίς να το καλοκαταλάβει, μπερδεύεται σε μια διακεκριμένη κλοπή, της χρυσής γλαύκας της Αθηνάς, από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας. Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας. Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων. Ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλου, Θάνος Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Πάνος Κορκοτάς, Μιχάλης Μουστάκας, Λάκης Κομνηνός. Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός. 

15:45 OPEN ΥΙΕ ΜΟΥ, ΥΙΕ ΜΟΥ 1965 Ένας χήρος εργοστασιάρχης παραχωρεί τη θέση του στο γιο του και αποφασίζει να βρει γυναίκα για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του. Όλες όμως οι γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο του, ενδιαφέρονται για το γιο του και όχι για τον ίδιο. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Καρράς, Μάρω Κοντού, Νίκος Σταυρίδης

16:45 ΑΝΤ1 Ρόδα, Τσάντα Και Κοπάνα Νo3 1984. Οι καθηγητές του σχολείου πιστεύουν ότι γλίτωσαν από τη φουρνιά των ατίθασων μαθητών, οι οποίοι τους ταλαιπώρησαν τόσο πολύ. Όμως οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις, αξιώνοντας να πάρουν το απολυτήριο χωρίς χατίρια. Αρχηγός τους τώρα θα είναι ο Μπίλιας και οι πλάκες θα μπουν ξανά στην ημερήσια διάταξη. Ηθοποιοί: Στηβ Ντούζος, Μάκης Δελαπόρτας, Νίκος Σταγόπουλος, Γιώργος Ρήγας, Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Βογιατζής, Βίνα Ασίκη, Χαρούλα Βελέντζα, Βανέσα Τζελβέ, Ντίνος Ηλιόπουλος, Απόστολος Σουγκλάκος, Κώστας Τσάκωνας Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης.

17:45 ΣΚΑΪ Ο Παράς Και Ο Φουκαράς 1964. Ο Κοσμάς Περιστέρης, ένας κακοπληρωμένος υπάλληλος γραφείου, βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Εκτός του ό,τι πιέζεται να παντρευτεί το συντομότερο την αρραβωνιαστικιά του, την Ελένη, ξαφνικά παίρνει κι ένα τηλεγράφημα που λέει ότι η μάνα του πρέπει να έρθει επειγόντως στην Αθήνα για να εγχειριστεί. Καταφεύγει, λοιπόν, σε ένα συγγενή του για δανεικά και ο συγγενής δέχεται να πληρώσει, αλλά με ένα αντάλλαγμα. Να παντρευτεί ο Κοσμάς εικονικά την Ισπανίδα τραγουδίστρια του καμπαρέ που διευθύνει, προκειμένου αυτή να μείνει νόμιμα στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Χατζηχρήστος, Μάρθα Καραγιάννη, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Μπέτυ Μοσχονά, Έφη Οικονόμου, Τζόλυ Γαρμπή, Μάρθα Βούρτση, Πυθαγόρας, Γιώργος Βελέντζας, Γιάννης Βογιατζής. Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης. 

20:00 ALPHA Αχ! Και Να ‘Μουν Άνδρας 1966. Δυο νέοι είναι αρραβωνιασμένοι και πρόκειται να παντρευτούν. Η κοπέλα θέλει να εργαστεί για να συνεισφέρει οικονομικά. Όπου και να εργαστεί, πολύ γρήγορα φεύγει γιατί τα αφεντικά της την παρενοχλούν. Έτσι μεταμορφώνεται σε άνδρα, για να προσληφθεί σε μια επιχείρηση. Σε πολύ μικρό διάστημα, γίνεται περιζήτητος... γαμπρός, δεχόμενη προτάσεις γάμου από τις όμορφες κόρες των αφεντικών της, και τα πράγματα περιπλέκονται. Παίζουν: Μάρω Κοντού, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μούτσιος, Κατερίνα Γιουλάκη, Νανά Σκιαδά, Γιάννης Μιχαλόπουλος. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέφανος Φωτιάδης.

20:00 ΑΝΤ1 Ζητείται Ψεύτης 1961. Ο κάθε πολιτευόμενος, για να εκλεγεί ή να επανεκλεγεί βουλευτής, πρέπει να υπόσχεται στους ψηφοφόρους του την ικανοποίηση της κάθε απαίτησής τους - λογικής ή παράλογης. Γι' αυτό έχει συνήθως και κάποιον γραμματέα, ικανό να λέει ψέματα... Ο κύριος Φερέκης, υποψήφιος βουλευτής, προσλαμβάνει ως γραμματέα του τον Θόδωρο Πάρλα ή «Ψευτοθόδωρο», ο οποίος διαθέτει πραγματικά αυτά τα "ταλέντα". Αλλά κάποτε τα ψέματα βλάπτουν τον ίδιο τον εργοδότη του... Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Κυριακού, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Περικλής Χριστοφορίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης. Σενάριο-Σκηνοθεία: Γιάννης Δαλιανίδης. 

00:50 ALPHA Suntan 2019 Ο εσωστρεφής και μοναχικός Κωστής βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις. Ο ερχομός του καλοκαιριού τον φέρνει αντιμέτωπο με νιάτα, έρωτες και ψευδαισθήσεις που σταδιακά αδυνατεί να διαχειριστεί. Ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Μαρία Καλλιμάνη, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ. Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος. Σενάριο: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος.