Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 14/08/22)


13.50 ERT2 ΟΙ ΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 1930 Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Δημήτρη Γαζιάδη, σε μουσική του Νίκου Χατζηαποστόλου, είναι η πρώτη «άδουσα και ηχητική» ελληνική ταινία (1930), που επί δεκαετίες θεωρείτο χαμένη.

14:45 ALPHA Κλεφτρόνι Και Τζέντλεμαν 1986. Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο». Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά. Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Σενάριο: Γιώργος Μυλωνάς. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαρτοματζίδης.

15:45 OPEN Εκείνο Το Καλοκαίρι 1971. Ένα ζευγάρι βρίσκεται, μετά από διετή διάσταση, στα πρόθυρα να πάρει διαζύγιο. Εκείνος έρχεται από το Λονδίνο, μετά από πρόσκληση εκείνης, και η συνάντησή τους αναζωπυρώνει τη φλόγα του παλιού έρωτά τους. Πρωταγωνιστούν: Έλενα Ναθαναήλ, Λάκης Κομνηνός, Ανδρέας Φιλιππίδης. Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης.

16:40 ΑΝΤ1 Ρόδα, Τσάντα Και Κοπάνα Νo2 1983. Νέες περιπέτειες περιμένουν τους μαθητές στην καινούρια σχολική χρονιά. Ένας πλούσιος μπεμπές φτάνει στο λύκειο μαζί με τον υπηρέτη του και φυσικά γίνεται το επίκεντρο της πλάκας των άλλων μαθητών. Το βουτυρόπαιδο δεν τους δίνει σημασία, αλλά όταν ερωτεύεται τη Ρομίνα, αλλάζει και γίνεται ο πιο σκληρός και αδίστακτος μαθητής και ξεσπάει που αλλού, στους ταλαίπωρους καθηγητές. Ηθοποιοί: Σωτήρης Τζεβελέκος, Στηβ Ντούζος, Γιώργος Ρήγας, Τέτα Ντούζου, Μάκης Δελαπόρτας, Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Βογιατζής, Μάκης Δεμίρης, Ισμήνη Καλέση, Βίνα Ασίκη, Απόστολος Σουγκλάκος, Μίνα Αντουλάκη, Μαίρη Παπανικολάου, Jacqueline Bethia, Νίκος Σταγόπουλος. Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης.

19.10 ERT1 Ο ΛΑΓΟΠΟΔΑΡΟΣ 1964  Ένας εκτελεστής έρχεται από την Αμερική για να σκοτώσει τον βιομήχανο Πέτρο Πελέκη, βάζοντας τέλος σε μια πολύχρονη και αιματηρή βεντέτα. Μαθαίνοντας τα νέα, το υποψήφιο θύμα, τρομοκρατείται και δημιουργεί απίθανες καταστάσεις, καθώς υποψιάζεται τους πάντες, ακόμα και τη γυναίκα του. Ηθοποιοί: Νίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Πόπη Λάζου, Βούλα Αβραμίδου, Νίκος Παπαναστασίου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Φέρμας, Τάσος Γιαννόπουλος Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος

20:00 MACEDONIA Να Ζει Κανείς Ή Να Μην Ζει 1966. Ένας βιομήχανος που έχει χρεοκοπήσει σκέφτεται σοβαρά να αυτοκτονήσει. Την απόφασή του αυτή ενθαρρύνει και το σόι του, που θα ωφεληθεί οικονομικά από την ασφάλεια ζωής. Εμπόδιο στις βλέψεις των συγγενών θα σταθούν ένας ευσυνείδητος υπάλληλος και η μνηστή του. Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλιαν Μηνιάτη, Ρίτα Μουσούρη, Σωτήρης Μουστάκας. Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος.

20:00 ΑΝΤ1 Διπλοπενιές 1966. Ο Γρηγόρης είναι ένας απλός εργάτης, που δουλεύει σε οικοδομές για να κερδίσει το μεροκάματο. Παρά την κούραση στο γιαπί και παρά τη φτώχεια που τον τυραννάει, δεν χάνει την αισιοδοξία του. Και η μοίρα δεν αργεί να του χαμογελάσει. Μια μέρα, ενώ δουλεύει τραγουδώντας, περνούν από την οικοδομή τρεις οργανοπαίκτες, τον ακούνε, μαγεύονται από τη φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος μιας λαϊκής ορχήστρας. Έτσι, ο Γρηγόρης βρίσκεται με μια δεύτερη δουλειά σ' ένα νυχτερινό κέντρο, όπου αρχίζει να συχνάζει και η γυναίκα του, η Μαρίνα. Η Μαρίνα δεν θα αργήσει ν' ανεβεί στην πίστα και να γίνει το μεγάλο αστέρι του κέντρου. Η επαγγελματική επιτυχία του ζευγαριού, όμως, δεν συμβαδίζει με την οικογενειακή ευτυχία. Οι θαυμαστές της Μαρίνας και οι θαυμάστριες του Γρηγόρη θα τους απομακρύνουν προσωρινά, αλλά μετά από πολλές ταλαιπωρίες, οι γκρίνιες και οι καβγάδες θα υποχωρήσουν και θα γίνουν ξανά ευτυχισμένοι. Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Βασίλης Αυλωνίτης, Ρίκα Διαλυνά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

22.30 ERT2 Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ 2009 Ο Παύλος είναι ένας τυπικός Έλληνας μεσοαστός, κοντά στα 50. Έχει δυο παιδιά και είναι ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας με ξεχαρβαλωμένη αποχέτευση. Ύστερα από δέκα χρόνια γάμου η γυναίκα του τον νιώθει να απομακρύνεται, ενόσω ο ίδιος προσπαθεί να κάνει αυτόν τον κόσμο να λειτουργήσει καλύτερα. Ηθοποιοί: Περικλής Χούρσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Βουτσάς, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κατερίνα Γιουλάκη Σκηνοθεσία-σενάριο: Περικλής Χούρσογλου.

23:00 OPEN Αλέξης Ζορμπάς (Zorba The Greek) 1964 Ένας Άγγλος συγγραφέας ανακαλύπτει ότι έχει μια μικρή περιουσία στην Κρήτη και αποφασίζει να ταξιδέψει εκεί για να ξεφύγει λίγο από τη μονότονη ζωή του. Καθώς περιμένει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που θα τον πάει στο νησί, γνωρίζει τον Αλέξη Ζορμπά, έναν μεσήλικα γεμάτο ενθουσιασμό και αγάπη για τη ζωή, που θα στην πορεία θα του αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή ο ίδιος. Πρωταγωνιστούν: Άντονι Κουίν, 'Αλαν Μπέιτς, Ειρήνη Παππά, Σωτήρης Μουστάκας, Ελένη Ανουσάκη, Γιώργος Φούντας, Γιώργος Βογιατζής. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης.

00.15 ERT2 A SUMMER PLACE (ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ) Στην πόλη που φιλοξενεί τους ολιγάρχες του πλανήτη, το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Μέσα στο ασφυκτικό της τοπίο, η Τίνα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα την ημέρα των γενεθλίων της. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα της αλλάξει τη ζωή. Ηθοποιοί: Μαίρη Μηνά, Aurora Marion, Natalija Janičkina, Mohammed Awwad, Γιάννης Κόκκινος, Μάριος Ιωάννου Σενάριο - Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Ματθαίου

00.40 ΕΡΤ2 ΜΕΤΕΩΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΑ 1985 Η άνοδος και η πτώση του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεορομαντικής και νεοσυμβολιστικής ελληνικής ποίησης. Σενάριο- Σκηνοθεσία: Τάκης Σπετσιώτης ΠΑΙΖΟΥΝ: Τάκης Μόσχος, Γιώργος Κέντρος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Αλεξίου, Αριστοτέλης Αποσκίτης