Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

VOODOO X – VOL.1 THE AWAKENING (1988)


Το μεγαλοπρεπές hard rock project, των VOODOO X, δημιουργήθηκε από τον μπασίστα Jean Beauvoir (ex- PLASMATICS/DISCIPLES OF PAIN), τον Tommy Lafferty (κιθάρα), τον Jorn-Uwe Fahren-Krog-Petersen (πλήκτρα), τον Ivan Wong (μπάσο) και τον Luecke Lake (τύμπανα).
Ήταν το πάντρεμα Αμερικανών και Γερμανών μουσικών σ’ ένα συγκρότημα με βάση τόσο το Βερολίνο όσο και τη Νέα Υόρκη με σκοπό την κυριαρχία στην παγκόσμια μουσική αγορά.
Ο Beauvoir παρέα με τον Tommy Lafferty (κιθάρα) είχαν δουλέψει στην μετά-PLASMATICS συνέχειά τους, σ’ ένα solo δίσκο του Beauvoir και πριν την δημιουργία των KING FLUX μαζί με τους Richie Scott και Tony Petri (ex-PLASMATICS) ένα συγκρότημα που δεν έγραψε τίποτα περισσότερο εκτός από κάτι demo.
Όμως παρά το μεγάλο προϋπολογισμό και την συν-παραγωγή του Max Norman το σχήμα των Voodoo X δεν περπάτησε…
Τουλάχιστον, κυκλοφόρησαν ένα δίσκο και τι δίσκο, δισκάρα, το “Vol.1 The Awakening” το 1988 (είχε προηγηθεί ένα EP το “Voodoo Queen” την ίδια χρονιά από την CBS).
Από το δίσκο ξεχωρίζουν τα: “I’m on Fire”, “Voodoo Queen”, το “A Lover Like You” των Paul Stanley (KISS) και Jean Beauvoir, “What Can I Do”, “The Awakening”, “Have You Had Enough” και “Happy Birthday”.
Διαλύοντας το συγκρότημα οι Beauvoir και Lafferty επέστρεψαν στην Αμερική και δημιούργησαν την aor μπάντα των FROM THE FIRE στην Νέα Υόρκη.
Αργότερα, ο Beauvoir μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να φτιάξει εκεί τους CROWN OF THORNS μαζί με τον κιθαρίστα Micki Free (ex-SHALAMAR) και τον τράμμερ Tony Thompson (ex-CHIC/POWERSTATION).
Τέλος ο δίσκος των VOODOO X “Vol.1 The Awakening” επανακυκλοφόρησε το 1995 από την Now and Then Records με bonus τραγούδια.