Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

GORKY PARK - GORKY PARK (1989)


Οι GORKY PARK αναδύθηκαν το 1987 μέσα από τις στάχτες του πολιτικού χάους που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Ρωσία.

Τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας πέφτουν και έντονα θετικές σχέσεις δημιουργούνται, με μοναδικό διαβατήριο την ροκ μουσική.
Με αυτό το διαβατήριο στα χέρια τους ξεκινούν το ταξίδι τους οι GORKY PARK για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ελπίδα ενός δισκογραφικού συμβολαίου.
Στον δρόμο τους συναντούν τους Bon Jovi και Richie Sambora οι οποίοι τελικά τους βοηθούν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.
Το 1989 κυκλοφορούν το πρώτο και ομώνυμο δίσκο τους και αμέσως τραβούν τα βλέμματα των Αμερικάνων ροκ οπαδών με την επιτυχία τους "Bang" ένα τραγούδι που μας τα είχαν ζαλήσει για τα καλά όταν το βλέπαμε συνέχεια μέσα από τον τηλεοπτικό δίαυλο του MTV.
Τα 15 λεπτά διασημότητας που ήθελαν τότε ήταν όλα μα όλα δικά τους.

Το "Bang" σίγουρα ήταν η επιτυχία, αλλά δεν ήταν και το μοναδικό αξιόλογο άσμα μέσα από το δίσκο, υπάρχουν τραγούδια που είναι εκπληκτικά…
Από την πρώτη πλευρά ξεχωρίζουν οι ουκ ολίγες μπαλάντες, θυμίζω τα "Try to find me" με μια θαυμάσια ακουστική κιθάρα και τις μοναδικές φωνητικές μελωδίες

και "Sometimes at night" μια πιο ακουστική σύνθεση ιδανική για να χαρακτηριστική "κλασική" μπαλάντα.
Το "Piece in our time" είναι το τραγούδι που ακολουθεί και είναι γραμμένο από τους Bon Jovi και Richie Sambora, οι δυό τους κάνουν και τα δεύτερα φωνητικά.
Η δεύτερη πλευρά ξεκινάει με τη διασκευή στο γνωστό τραγούδι των WHO "My generation"

ενώ ακολουθούν, η μπαλάντα "Within your eyes" και τα "Child of the damned", "Fortress" και "Danger".
Στην cd έκδοση υπάρχει και το τραγούδι "Action", ενώ αξίζει τέλος να τονίσουμε την παρουσία του Bruce Fairbairn στην παραγωγή.