Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Iron Maiden - The History Of Iron Maiden - Part 1: The Early Days (dvd)


"Η ιστορία των IRON MAIDEN - Μέρος 1: The Early Years", το διπλό DVD κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου από την EMI, την πιο κατάλληλη ίσως στιγμή, μιας και πριν από 25 σχεδόν χρόνια υπόγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο στη Βρετανική εταιρεία. Το " The Early Years" είναι μια μοναδική συλλογή με σπάνιο υλικό αρχείου που περιέχεται μέσα σε 2 DVD και καλύπτει την αρχή της σταδιοδρομίας των IRON MAIDEN, από την προσπάθεια τους να «σταθούν» στην σκηνή κάποιου μπαρ του East And μέχρι τη πορεία για την καταξίωση και τη αναγνώριση σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ακριβώς 5 χρόνια και αυτό χωρίς καμία ραδιοφωνική υποστήριξη.

Δεν είναι απλά μια ακόμη ιστορία των IRON MAIDEN αλλά, περισσότερο, το έντονο και προσωπικό ταξίδι μιας αξιοπρόσεκτης ομάδας ατόμων που μοιράστηκαν ένα όραμα και δούλεψαν σκληρά για να επιτύχουν τον στόχο τους χωρίς συμβιβασμούς. Καταδεικνύει επίσης τη μοναδική σχέση των IRON MAIDEN με τους οπαδούς τους, τα θεμέλια δηλαδή από τους οποίους τέθηκαν ακριβώς όπως έπρεπε... από την αρχή.

Το πρώτο DVD, διάρκειας περίπου 2 ωρών, περιέχει σπάνιο υλικό από συναυλίες των IRON MAIDEN, αρχείο που καταδεικνύει την ενέργεια και τη δύναμη που τους ώθησαν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μεταλλικής μουσικής σκηνής. Το πρώτο μέρος στο DVD υπάρχει ουσιαστικά και τη πρώτη μαγνητοσκόπηση συναυλίας των IRON MAIDEN με τίτλο “Live At The Rainbow” που κυκλοφόρησε από την EMI το 1980 αμέσως μόλις υπόγραψαν το συμβόλαιο τους με την εταιρεία και ήταν μια από τις πρώτες της κυκλοφορίες. Αυτή η κυκλοφορία δεν ήταν ευρέως διαθέσιμη, για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι οι οπαδοί μπορούν τώρα να δουν τον Paul Di'Anno να τραγουδά κλασικούς ύμνους όπως το “Killers” και το “Phantom of the Opera”.

Το υπόλοιπο κομμάτι του πρώτου DVD περιέχει δύο εμφανίσεις των IRON MAIDEN, το “Beast Over Hammersmith", το οποίο κινηματογραφήθηκε στην αρχή της “Beast On The Road" περιοδείας η οποία ήταν για τους οπαδούς και η πρώτη «γνωριμία» με τον Bruce Dickinson. Τραγούδια όπως το "Hallowed Be Thy Name" και το "Number Of The Beast" έγιναν το «σήμα κατατεθέν» στις εμφανίσεις των IRON MAIDEN, μπορεί αυτή η συναυλία να καλύφθηκε το 1982 τώρα όμως χάρις στη σύγχρονη τεχνολογία οι οπαδοί τους μπορούν να απολαύσουν τα κυριότερα σημεία από αυτό το σπάνιο υλικό.

Το πρώτο DVD ολοκληρώνεται με το "Live At Dortmund", μια ογκώδης συναυλία στο Ντόρτμουντ τον Δεκέμβριο του 1983 αρχικά για τη Γερμανική τηλεόραση με τους IRON MAIDEN να βρίσκονται στο δρόμο για την προώθηση του “Piece Of Mind”. Αρχικά το show καλύφθηκε ραδιοφωνικά με μετάδοση σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά δεν είχε προβληθεί ποτέ από τότε μέχρι σήμερα. Στην έρευνα που έκανε το συγκρότημα για την συλλογή του υλικού η πρωτότυπη ταινία της συναυλίας είχε καταστραφεί, έτσι αυτό είναι αληθινά τώρα ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας των IRON MAIDEN.

Το δεύτερο DVD περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών με τίτλο “The Early Years” με εκτενείς συνεντεύξεις, φωτογραφίες και την ιστορική αναδρομή του συγκροτήματος. Το ντοκιμαντέρ, που αποτελεί τη βάση για τον τίτλο “The Early Years”, περιέχει πάνω από 90 λεπτά «εξαιρετικών» συνεντεύξεων με πρόσωπα που σημάδεψαν την ιστορία των IRON MAIDEN κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τωρινά μέλη, πρώην μέλη, μάνατζερ, ατζέντηδες, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, πρώην και νυν διευθυντές της EMI, road crew, promoters, οπαδοί δηλαδή όλοι όσοι είχαν την δική τους συμβολή στα γεγονότα και την πορεία που κατέληξε στην παγκόσμια επιτυχία των IRON MAIDEN, μιλούν για τον ιδανικό συνδυασμό σκληρής εργασίας και διασκέδασης.

Εξιστορούνται επίσης κατά γράμμα οι πρόωρες προσπάθειές των IRON MAIDEN από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετία του '70 στο East End του Λονδίνου όπου το δυσκολότερο κομμάτι ήταν η ακριβής διάταξη του συγκροτήματος σε περισσότερο από κανά δύο εμφανίσεις σε τοπικά μπαρ, η πρόωρη επιτυχία του ομώνυμου πρώτου δίσκου τους και την συνέχεια του το “Killers”, η πρώτη παγκόσμια περιοδεία τους, ο κολοσσιαίος αντίκτυπος στον μεταλλόκοσμο του “Number Of The Beast” και από εκεί στο τέλος της πρώτης headlining παγκόσμιου περιοδείας του "Piece Of Mind" το 1983.

Είναι ακόμη μια έντιμη και αποκαλυπτική (αλλά και διασκεδαστική) προσέγγιση για το πώς ακριβώς ήταν αρχικά ο κόσμος του Eddie και των IRON MAIDEN, είναι επίσης ένα βιβλίο οδηγιών στα προβλήματα που βρέθηκαν αντιμέτωποι, το ταλέντο που απαιτείται για να οδηγήσεις μια μπάντα από το την αφετηρία στην πυραμίδα της παγκόσμιας επιτυχίας και έπειτα για να την κρατήσεις εκεί. Είναι μια συναρπαστική ιστορία για όλους τους οπαδούς της μεταλλικής μουσικής.

Επίσης στο δεύτερο DVD υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ 30’ από το LWT που παρουσιάστηκε το 1980, μια περίοδο ανόδου του heavy metal και παρουσιάζει εκτός από το συγκρότημα υλικό από την εμφάνιση τους στο περιβόητο (για εκείνη την εποχή) The Marquee το 1979 και μια προσέγγιση στην τότε νέα μουσική φουρνιά που προέκυψε από τις στάχτες της πανκ εποχής. Ενδεχομένως ένα από τα σπανιότερα θέματα στο "The Early Years" είναι ένα μικρό 45’ «οικογενειακό» βίντεο που δείχνει πλάνα από την εμφάνιση τους στο The Ruskin Arms στο ανατολικό Λονδίνο. Για αυτό το υλικό αρχικά είχαν πιστέψει και οι ίδιοι ότι ήταν κατεστραμμένο εντούτοις για καλή τους τύχη ένα «επιζών» αντίγραφο βρέθηκε στο σπίτι του Steve Harris και η ταινία υποβλήθηκε σε επεξεργασία και συμπεριλήφθηκε στην συλλογή. Με εξαίρεση έναν πολύ μικρό απόσπασμα που χρησιμοποιήθηκε στο “12 Wasted Years” το υπόλοιπο οπτικό υλικό δεν το έχει δει κανείς άλλος εκτός από το συγκρότημα, κάνοντας ένα τέτοιο σπάνιο υλικό πολύτιμο λίθο για τον κάθε συλλέκτη.

Τα extras περιλαμβάνουν σπάνιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως για παράδειγμα την πρώτη τους "ζωντανή" εμφάνιση στο Top Of The Pops και στο Rock And Pop της Γερμανικής τηλεόρασης, ειδικό φωτογραφικό υλικό όπου για πρώτη φορά αποκαλύπτουν «προσωπικές» φωτογραφίες που έβγαλαν οι ίδιοι και το road crew τους, γκραβούρες του συγκροτήματος, προγράμματα από τις συναυλίες τους συν φυσικά «κρυφά» καλά μόνο για τους οπαδούς τους.

Το "The Early Years" είναι το πρώτο 2πλο DVD της σειράς ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα κατά τη διάρκεια των ερχόμενων χρόνων. Κάθε μια κυκλοφορία θα καλύπτει εκτενώς μια συγκεκριμένη περίοδο από την μουσική σταδιοδρομίας των IRON MAIDEN και δεν θα είναι μια συλλογή με υλικό το οποίο απλά το επεξεργάστηκαν αλλά υλικό που δεν έχει βγει ξανά στο φως, μιας και πρόκειται για το προσωπικό αρχείο των μελών (και όχι μόνο) των IRON MAIDEN, μαζί με εκτενείς συνεντεύξεις τους.

Το επόμενο 2πλο DVD θα περιέχει πλούσιο υλικό από το “Live After Death” (την θρυλική 4ήμερη sold out συναυλία των IRON MAIDEN) που κινηματογραφήθηκε στο Long Beach Arena το 1984 μέχρι την “Somewhere In Time” περιοδεία του 1987.


THE EARLY DAYS:

Documentaries (115’)
The Early Years – 90’ & Documentary
20th Century Box – Heavy Metal (1980) – 25’

Live At The Rainbow – 1981 (35’)
Ides Of March
Wrathchild
Killers
Remember Tomorrow
Transylvania
Phantom Of The Opera
Iron Maiden

Live At Hammersmith 1982 - Beast On The Road (45’)
Murders in The Rue Morgue
Run to The Hills
Children Of The Damned
Number Of The Beast
22 Acacia Avenue
Total Eclipse
The Prisoner
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden

Live at Rock & Pop Festival 1983 Dortmund - World Piece Tour (35’)
Sanctuary
The Trooper
Revelations
Flight Of Icarus
22 Acacia Avenue
Number Of The Beast
Run To The Hills

Live at The Ruskin Arms – 1980 (40’)
Sanctuary
Wrathchild
Prowler
Remember Tomorrow
Running Free
Transylvania
Another Life
Phantom Of The Opera
Charlotte the Harlot

Extras (40’)
Live on Top Of the Pops – Running Free and Women In Uniform
Live on Rock and Pop – Germany TV – Running Free
Promo videos – Women In Uniform / Run To The Hills / Number Of The Beast/ Flight Of Icarus / The Trooper
Πάνω 150 σπάνιες και ακυκλοφόρητες φωτογραφίες και εικόνες
Tour listings/ Δισκογραφία/Tour programmes