Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

V2 – OUT TO LAUNCH (1990)


Το γενεαλογικό δέντρο των V2 ξεκινάει από τις στάχτες των «παλαβιάρηδων» S.A.D.O. μιας και τα περισσότερα μέλη προέρχονται από κει.
Οι V2 κέντρισαν το ενδιαφέρων των aorάδων οπαδών ανοίγοντας, το 1988, τις συναυλίες των HELLOWEEN κατά την διάρκεια της Βρετανικής περιοδείας των «κολοκύθων», μαζεύοντας στο τσεπάκι τους ευνοϊκότατες κριτικές.
Το συγκρότημα αποτελούσαν οι: Tommy Heart (φωνητικά), Simon D’ Brouier (κιθάρα), Alexander W. Reich (κιθάρα), Robert Hanke (μπάσο) και Matti Krebs (τύμπανα).

Το 1ο τους LP “V2” κυκλοφόρησε το 1988, μέσα από το οποίο ξεχώρισε το single “Dying for Your Love”, τα προβλήματα στο στρατόπεδο των Γερμανών έκαναν την εμφάνιση τους κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του 2ου LP “Out to Launch”. Ο Tommy Heart αντικαταστάθηκε από τον Ralf Dohanertz την ώρα που το συγκρότημα ανέβαζε στροφές, ενώ στην σύνθεση του συγκροτήματος προστέθηκε ως 2ος κιθαρίστας ο Joannis Steeva.
Την παραγωγή στο “Out to Launch” έκανε ο Mark Dearnley και ξεχωρίζουν από το δίσκο τα: “Hungry for you”, “Take me Home”, “Firefly”, “Knock me out”, “Still Alive” (αφιερωμένο στη μνήμη του Marc Bolan), το instrumental “Ashes to Ashes” και το “Ride on”.
Ο Tommy Heart δούλεψε αργότερα στο “Zenology” των ZENO μαζί με τον Jochen Roth (νεότερο αδελφό του Uli Jon Roth), μετά δημιούργησε τους FAIR WARNING, ενώ το τελευταίο του συγκρότημα είναι οι SOUL DOCTOR (μαζί με τον Joerg Deisinger πρώην μπασίστα των BONFIRE).