Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Έφυγε από τη ζωή ο Βilly Powell


Σε ηλικία 56 ετών, την Πέμπτη (29/01) άφησε την τελευταία του πνοή ο Billy Powell, ιδρυτικό μέλος των θρυλικών, Lynyrd Skynyrd.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή. Ο Powell την στο σπίτι του στην Φλόριντα όπου και κάλεσε ασθενοφόρο, επικαλούμενος δυσκολίες στην αναπνοή του. Όταν όμως έφτασε βοήθεια ήταν πολύ αργά καθώς βρέθηκε νεκρός.

Όπως είπαμε, ο Billy Powell ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Αμερικάνου συγκροτήματος, Lynyrd Skynyrd το οποίο στη δεκαετία του ΄70 έκανε σπουδαία καριέρα με τραγούδια όπως το Sweet Home Alabama και το Freebird. Η μεγάλη πορεία της μπάντας διακόπηκε απότομα καθώς το 1977 σε αεροπορικό δυστύχημα σκοτώθηκαν τρία μέλη, ένας εξ αυτόν και ο frontman, Ronnie Van Zant.

Πολλά χρόνια αργότερα οι Lynyrd Skynyrd επέστρεψαν με frontman των αδερφό του παραπάνω, Johnny Van Zant. Τελευταίος τους δίσκος ήταν το Vicious Cycle που κυκλοφόρησε το 2003 ενώ πρόσφατα επέστρεψαν στο προσκήνιο μέσα από τον Kid Rock καθώς το best seller κομμάτι του All Summer Long χρησιμοποιούσε sample του Sweet Home Alabama. Το 2006 οι Lynyrd Skynyrd εισήχθησαν στο Rock n Roll Hall Of Fame.