Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

KANE ROBERTS


Ο Kane Roberts γεννήθηκε στην Βοστόνη των ΗΠΑ και από παιδί έτεινε προς την καλλιτεχνία. Στην τρυφερή ηλικία των 10 γαντζώθηκε στη μουσική με ακούσματα από Jimi Hendrix και Led Zeppelin.
Η πρώτη μπάντα του ήταν οι Junior High στην οποία έπαιζε κιθάρα, στο γυμνάσιο έφτιαξε τους RAVEN, δυστυχώς η μπάντα διαλύθηκε όταν ο τραγουδιστής της πέθανε από υπερβολική χρήση αλκοόλ.
Μετά την διάλυση των RAVEN ο Kane Roberts βρέθηκε σε διάφορες μπάντες που έπαιζαν από soul μέχρι και rock.
Μετά το γυμνάσιο πήγε στο Boston University όπου κατάφερε και έκατσε μια μόνο βδομάδα!!!
Εγκαταλείποντας το, υπέβαλε αίτηση σ’ ένα μουσικό πανεπιστήμιο το New England Conservatory of Music, ο Roberts ήταν τυχερός καθώς εκείνη την χρονιά δύο μόλις κιθαρίστες έγιναν δεκτοί.
Εκεί μελέτησε κλασική και jazz κιθάρα.
Όταν αποφοίτησε, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Νέα Υόρκη, εκεί δημιούργησε τους CRIMINAL JUSTICE ενώ παράλληλα τις βραδινές ώρες ασχολούνταν με τράπουλες για παράνομα χαρτοπαικτικά παιχνίδια.
Ο ίδιος χαρακτηριστικά είχε πει για κείνα τα χρόνια : « δεν είχα ξαναδεί ποτέ τόσα πολλά πυροβόλα όπλα »…

KANE ROBERTS – KANE ROBERTS 1987

To 1986 έγινε το πάντρεμα με την μπάντα του Alice Cooper, ο Cooper αναζητούσε ένα νεαρό κιθαρίστα “καθαρό” από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
Ο Bob Erzin έστειλε στον Cooper ένα αντίγραφο από το demo που είχε γράψει ο Roberts εκείνη την εποχή με τίτλο « Screen Gems ».
Ο Alice Cooper άκουσε το demo και αποφάσισε να πάει να δει live τον Kane Roberts ο οποίος εκείνη την εποχή έπαιζε σ’ ένα strip club ( ο Kane Roberts είχε ανοίξει ένα χρόνο πριν συναυλία του Alice Cooper στην Ν.Υ. τότε όμως δεν είχαν συναντηθεί από κοντά ).
Την επόμενη μέρα ο Roberts δέχτηκε μια άκρως δελεαστική πρόταση, για να προστεθεί στο σύνολο των session μουσικών που θα απάρτιζαν την μπάντα που θα έπαιζε στα « θεατρικά » live show του Alice Cooper, την οποία και δέχτηκε.
Ο Roberts ξεκίνησε το bodybuilding το 1984 κάτι που έκανε τρομερή εντύπωση στον Cooper.
Ο Roberts συμμετείχε σε 3 δίσκους του Alice Cooper, στα « Constrictor », « Raise your Fist and Yell » και « Trash ».
Το 1987 το management του Alice Cooper του εξασφάλισε συμβόλαιο με την MCA records.
Το ντεμπούτο του lp ήταν μια συλλογή από μελωδικά στοιχεία και μπαλάντων, με τον Kane Roberts να έχει αναλάβει τις κιθάρες, τα πλήκτρα και τα φωνητικά, τον Steve Steele το μπάσο και τον Victor Ruzzo τα τύμπανα. Πίσω από την κονσόλα της παραγωγής ήταν Michael Wagener , το άλμπουμ ήταν φοβερό και ξεχωρίζουν χωρίς να υστερούν από τα υπόλοιπα τραγούδια τα « Women on the Edge of Love », « Triple X », « If this is Heaven », « Too much ( for anyone to touch ) » και η μπαλάντα « Tears of Fire » γραμμένη από το ίδιο και τον Kip Winger.


KANE ROBERTS – SAINTS AND SINNERS 1991

Ο Desmond Child εγκατέλειψε την μπάντα του Alice Cooper για να συγκεντρωθεί στην σόλο σταδιοδρομία του και παίζοντας κάτω από την muscleman εικόνα του συνεργάστηκε με τον Desmond Child.
Ο Child έγραψε το υλικό για το 2ο lp του Roberts « Saints and Sinners » το οποίο κυκλοφόρησε το 1991.
Ένας ιδιαίτερα « καλογυαλισμένος » δίσκος μελωδικού ροκ όπου οι BON JOVI συναντάνε τους KISS, με τους John McCurry ( κιθάρα ), Steve Steele ( μπάσο ), Myron Grombacher ( τύμπανα ) και Chuck Kentis ( πλήκτρα ) να είναι το μόνιμα πλέον μέλη της μπάντας ενώ την παραγωγή είχε αναλάβει ο Sir Arthur Payson.
Ξεκίνημα στο δίσκο με « Twisted » γραμμένο από το δίδυμο Desmond Child / Diane Warren δηλαδή επιτυχία ( όπως ακριβώς τους μάθαμε στο « Slippery When Wet » των Bon Jovi ).
Το 3ο τραγούδι έπρεπε να είναι μπαλάντα και είναι μια μπαλάντα…
« Does Anybody Really Fall in Love Anymore? » εδώ το χεράκι τους έβαλαν οι Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Desmond Child Child, Diane Warren ( η μαγική τετράδα;;;;; ) ένα θαυμάσιο τραγούδι με τρομερά φωνητικά από τον Kane Roberts και ένα εκπληκτικό ρεφραίν.
Το « Dance Little Sister » είναι γραμμένο από τους Ponti/Pepe/Child και θυμίζει Baton Rouge, ένα τραγούδι μ’ ένα ακόμη δυνατό ρεφραίν.
Ακολουθεί το « Rebel Heart » με πολύ καλούς στίχους, ένα τραγούδι που συναντάμε κάθε 10 χρόνια…
Ξεχωρίζουν ακόμη τα « You Always Want It », « Fighter », « I’m not Looking for an Angel » τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν hitάκια.
Πρόκειται σίγουρα για μία καλή κιθαριστική δουλειά, με τρομερά παιχνίδια με τα πλήκτρα και ρεφραίν ικανά να τινάξουν τα μυαλά στον αέρα, σίγουρα ο Desmond Child είναι μια μουσική μεγαλοφυΐα και ότι πιάνει γίνεται χρυσό…
Το κλείνει με τα « Too Far Gone » και « It’s Only Over For You », ο Desmond Child « μαγείρεψε » ένα άλμπουμ με τα καλύτερα μελωδικά καρυκεύματα και ο Kane Roberts μας έδωσε στο πιάτο μια από τις αντιπροσωπευτικότερες μελωδικές κυκλοφορίες.


PHOENIX DOWN – UNDER A WILD SKY 1999

Ο Kane Roberts κυκλοφόρησε μια ευπρόσδεκτη δισκογραφική δουλειά με το project σχήμα των PHOENIX DOWN και παραγωγό τον Michael Wagener.
Στα αξιοπρόσεκτα είναι σίγουρα το ότι δεν αναφέρετε πουθενά το line up της μπάντας και ότι η μόνη φωτογραφία που υπάρχει είναι αυτή του Kane Roberts.
Το « Reckless » που ανοίγει το δίσκο είναι γραμμένο από τον Mike Slammer και ακούγεται περισσότερο ως φόρος τιμής στον Alice Cooper αλλά στο πιο heavy…
Σίγουρα είναι ένα κομμάτι που θα μπορούσε να υπήρχε στο 2ο προσωπικό του Roberts « Saints and Sinners ».
Ακολουθεί το « I Want It Again » που ηχεί σαν τον… Roberts που ξέρουμε με πιο πιασάρικο pre-chorus και την « δροσερή » γέφυρα, ακολουθεί το « Walk » γραμμένο από τον Jim Peterik ( πρώην SURVIVOR ), μια συναρπαστική ημι-μπαλάντα.
« Love Gone Wrong » γραμμένο από το δίδυμο Peterik /Roberts το οποίο βαδίζει σε πιο σκληρό ήχο, ξεχωρίζουν ακόμη 2 μπαλάντες τα « In Another Life » και « Rain », ενώ το « Neverland » σίγουρα γράφτηκε εμπνευσμένο τον Alice Cooper.
Ο δίσκος κλείνει με το « Rebel Heart » το οποίο υπάρχει και στο « Saints and Sinners » αλλά η νέα αυτή έκδοση δεν έχει κάτι το διαφορετικό, άρα δεν έχει και κάτι να δώσει.