Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

VAIN – NO RESPECT 1989


Το συγκρότημα των VAIN δημιουργήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ το 1985 από τον τραγουδιστή Davy Vain και τους James Scott ( lead κιθάρα ), Danny West ( rhythm κιθάρα ), Ashley Mitchell ( μπάσο ) και τον Tom Rickard ( τύμπανα).
Με κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πλευρό των POISON και των GUNS N’ ROSES και με μια σειρά θετικών demo κατάφεραν να τσιμπήσουν το ενδιαφέρων πολλών δισκογραφικών εταιριών προτού υπογράψουν τελικά συμβόλαιο με την Island records.
Το « No Respect » ήταν ένα άλμπουμ γεμάτο γρήγορες μελωδίες εξαιτίας του ιδιαίτερου περιβάλλοντος που είχε δημιουργηθεί κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του δίσκου στο στούντιο, ενώ οι στίχοι είχαν ένα καθαρά σεξουαλικό προσανατολισμό.
Ο Davy Vain απέφυγε την συνηθισμένη glam προοπτική, σχεδιάζοντας κάτι διαφορετικό εμπνευσμένος από τις προσωπικές του σχέσεις…
Το single « Beat The Bullet » μέσα από « No Respect » πήγε καλά ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία όπου η μπάντα θριάμβευσε στο πλάι των SKID ROW. Προσέξτε μέσα από το άλμπουμ και τα « Icy », « Without You », « 1000 Degrees » και « Laws Against Love».
Εκείνη την εποχή ο Davy Vain έκανε την παραγωγή στο « Frolic in the Park » των Death Angel δείχνοντας έτσι μια ακόμη ικανότητα του αυτή δηλαδή του παραγωγού.
Οι Davy Vain , James Scott και Ashley Mitchell δούλεψαν και ως road crew την μπάντα του πρώην ντράμερ των GUNS N’ ROSES Steven Adler η οποία τελικά διαλύθηκε κατά την διάρκεια των δικαστικών προσφυγών του Adler με τους GUNS N’ ROSES.
Ο Davy Vain ξανάφτιαξε τους VAIN με τον Danny Fury και τον πρώην ντράμερ των KILL CITY DRAGONS κάνοντας έτσι εντυπωσιακή την επιστροφή τους το 1993 με το « Move On It », το ακυκλοφόρητο 2ο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε τελικά το 1997 στην Ιαπωνία με τίτλο « Fade » και 2 χρόνια μετά σε όλο τον κόσμο.