Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

TANGIER - FOUR WINDS 1989

Χάρις στην πολύτιμη βοήθεια των Philadelphia rockers CINDERELLA, οι TANGIER γνώρισαν την γεύση της επιτυχίας το 1989 όταν κυκλοφόρησαν τον 2ο δίσκο τους με τίτλο "Four Winds", είχε προηγηθεί το ομώνυμο ντεμπούτο τους άλμπουμ το 1985.
Το στυλ τους κυμαινόταν στα γνωστά στάνταρ των hard rock συγκροτημάτων εκείνης της περιόδου, με τις λεοπαρδαλέ μπότες, τα κολλητά παντελόνια και τα μακρυά μαλλιά.
Τα τραγούδια βασίζονταν περισσότερο στην μελωδία παρά στα γκάζια και το δυνατό παίξιμο, δεν έλειπε βέβαια η σπιρτάδα, αυτή δηλαδή η αναλαμπή που χρειάζονταν για να φύγουν από την " αδυναμία " και να περάσουν στην δημιουργικότητα.
Το πρώτο και μεγαλύτερο hit του δίσκου ήταν το single "On the line" ένα τραγούδι με κύριο χαρακτηριστικό του την καλοδουλεμένη κιθαριστική δουλειά και τον άψογο ήχο.
Ξεχωρίσαν επίσης τα "Mississippi", "In time", το ομώνυμο "Four winds" καθώς και τα "Fever for gold", "Bad girl" και "Good lovin'".
Σίγουρα ήταν μια πολύ καλή κυκλοφορία η οποία όμως πέρασε και δεν ακούμπησε τους φαν του μελωδικού, οι TANGIER κυκλοφόρησαν ένα ακόμη δίσκο το 1991 με τίτλο "Stranded" μετά είδαν ότι δεν πήγαινε άλλο και το διέλυσαν το μαγαζί, όσοι πιστοί ψάξτε ανεπιφύλακτα και για τα τρία δισκάκια (το πρώτο είναι και το πιο σπάνιο), το αξίζουν άλλωστε.