Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Queensryche – The Art Of Live (dvd)

Ένα ακόμα DVD από την καλύτερη ίσως μπάντα από το Seattle, με τον Geoff Tate να παραμένει ένας από τους χαρισματικότερους τραγουδιστές στη μεταλλική μουσική σκηνή.
Αν και μικρής διάρκειας video, μόνο 78 λεπτά, καταφέρνουν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, με το άρτια τεχνικά παίξιμό τους.
Κομμάτια όπως τα “Sigh Of The Times”, “Losing Myself”, “Rhythm Of Hope”, “Della Brown”, “Breaking The Silence”, “Best I Can”, μαζί με το “Comfortably Numb” των Pink Floyd και το «Won’t Get Fooled Again” των Who περιλαμβάνονται στο setlist του DVD.
Τα δύο τελευταία κομμάτια, τα παίζουν μαζί τους Dream Theater και αποτελούν ίσως το καλύτερο κλείσιμο στη συναυλία τους. Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο γιατί τον οποίο οι Queensryche αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα DVD, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εφέ στην εικόνα.
O συνδυασμός του sepia τόνου μαζί με την «οικιακή» βιντεοκάμερα που χρησιμοποιήθηκε από το συνεργείο του συγκροτήματος για τα γυρίσματα, έχουν σαν αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα στην όλη παραγωγή και την εικόνα πολλές φορές να μη συγχρονίζεται με τον ήχο.
Μπορεί για πολλούς να φανεί κουραστικό στο σύνολο της διάρκειάς του. Κρίμα γιατί αν είχε γίνει έγχρωμο και με ψηφιακό ήχο θα ήταν πολύ καλύτερο. Στα extras θα βρείτε συνέντευξη του συγκροτήματος μαζί με φωτογραφίες και “behind the scenes footage”.