Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

BONFIRE - FIREWORKS 1987

Μετά την επιτυχία του πρώτου δίσκου με τίτλο "Don't Touch The Light" οι BONFIRE ταξίδεψαν στην Αμερική για την ηχογράφηση του επόμενου άλμπουμ με παραγωγό τον Michael Wagener, παράλληλα τους συνέστησαν σε κάποιους Αμερικάνους μουσικούς και το αποτέλεσμα ήταν το "FIREWORKS", ο καλύτερος δίσκος τους στην μέχρι τώρα καρίερα τους.
Το "Ready For Reaction" ανοίγει το δίσκο, ένα φανταστικό μελωδικό μέταλ τραδούδι με εκπληκτικές συγχορδίες, ακολουθεί το "Never Mind" ένα ακόμη πιασάρικο με στίχους γύρω από την μόλυνση του περιβάλοντος.
Το "Sleeping All Alone" είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψαν μαζί με τους Αμερικάνους μουσικούς, ο Jack Ponti ήρθε, βοήθησε και "δημιούργησε" μαζί με τους BONFIRE.

Ακολουθούν τα "Champion" και "Don't Get Me Wrong", εκπληκτικά τραγούδια με θαυμάσιες μελωδίες και μοναδικά ρεφραίν.
Το "Sweet Obsession" που ανοίγει την δεύτερη πλευρά του δίσκου το έχουν γράψει μαζί με τον Joe Lynn Turner και τον Jack Ponti, ενώ το "American Nights" το έγραψαν οι BONFIRE μαζί με τον Marc Ribler.

Ο δίσκος κλείνει με το "Give It A Try" μια από τις κορυφαίες μεταλλικές μπαλλάντες, με εκπληκτικά φωνητικά από τον Claus Lessmann.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα πάντρεμα Αμερικάνικου AOR και Ευρωπαικού hard rock, με τις κιθάρες στο τέρμα και τα πλούσια μελωδικά φωνητικά.
Αν το βρείτε σε cd θα ανακαλύψετε ένα bonus τραγούδι το "Cold Days" ένα άσμα σαν τα προηγούμενα, απλά τέλειο…