Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

MICHAEL SWEET - MICHAEL SWEET 1994

Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο δίσκο του Michael Sweet τραγουδιστή των STRYPER, είχε προηγηθεί το 1992 ένα EP με 4 τραγούδια και τίτλο "UNSTRYPPED".
Οι STRYPER είχαν σίγουρα μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στο μεταλλικό χώρο με πολλές αλλά και καλές κυκλοφορίες, πως είναι άλλωστε δυνατόν να λυσμονήσουμε δίσκους όπως το "To Hell With The Devil".
Αυτό όμως που κάνει ενδιαφέρον αυτή τη προσωπική δουλειά του Michael Sweet είναι σίγουρα το ότι πρόκειται για ένα "σήμα κατατεθέν" της AOR σκηνής, με τα περισσότερα τραγούδια να έχουν την υπογραφή των Michael Sweet και Gregg Fulkerson (να θυμίσουμε ότι πρίν από λίγο καιρό έφυγε από την ζωή ξαφνικά στο σπίτι του στο Νάσβιλ ο τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός Gregg Fulkerson ο οποίος συμμετείχε στους Blue Tears και τελευταία στους Attraction 65).
Το "Together" που ανοίγει τον δίσκο, πιο πολύ μας φέρνει στα αυτιά τους NIGHTRANGER παρά το χριστιανικό μέταλ στο στυλ των STRYPER.
Μπορεί ο Michael Sweet να προσπαθεί να κάνει ένα βήμα προς το AOR όμως το "πνεύμα" των STRYPER είναι ακόμα εδώ.
Ο δίσκος είναι μια μίξη STRYPER με στοιχεία από DEF LEPPARD, BON JOVI και FOREIGNER.
Το καλύτερο κομμάτι του δίσκου είναι η μπαλλάντα "All This And Heaven Too", ξεχωρίζουν επίσης τα "Tomorrow, Tonight", "I Think You Hear Me Knockin'" και "Someday" που είναι πρώτης κλάσης AOR ύμνοι, ενώ δεν υστερούν και τα "Take me Home" και "J.E.S.U.S.".