Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Evergrey – A Night To Remember (dvd) 2005


Το διπλό DVD των EVERGEY είναι η φυσική συνέχεια του CD που κυκλοφόρησε με τον ίδιο τίτλο μερικούς μήνες πριν. Το πρώτο DVD περιλαμβάνει τη μαγνητοσκόπηση του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της ζωντανής τους εμφάνισης στη πόλη που μεγάλωσαν και δεν είναι άλλη από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Αποτελεί μία σύνθεση με δεκαεννέα τραγούδια χαρακτηριστικά του στυλ της μουσικής που έχουν υιοθετήσει οι EVERGREY.
Πρώτα απ’ όλα η μαγνητοσκόπηση της εικόνας είναι άψογη, με πολλές και διαφορετικές γωνίες λήψης με προσεγμένο και όμορφο φωτισμό. Ο ήχος χωρίς υπερβολή ακούγεται καλύτερος από το CD αφού υπάρχει η δυνατότητα για ήχο surround DTS 5.1. Όλα τα κομμάτια ακούγονται ολοκάθαρα χωρίς βέβαια να έχει γίνει overdub στο στούντιο. Περιλαμβάνονται όλα σχεδόν τα κομμάτια που τους έκαναν γνωστούς στο ευρύτερο κοινό, από παλαιότερους δίσκους τους μέχρι και τον πιο πρόσφατο.
Η εμφάνιση της μπάντας είναι κάτι παραπάνω από καλή δείχνοντας να έχει ωριμάσει με το πέρασμα του χρόνου, με τον ήχο τους να έχει γίνει πιο progressive. Το δεύτερο DVD περιλαμβάνει πολλά extras με backstage πλάνα από τις περιοδείες που έχουν κάνει σε Ευρώπη και Αμερική, συνεντεύξεις με μέλη του συγκροτήματος και έξι promo video clip που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Προσωπικά μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2005.