Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Αξέχαστη βραδυά...

Όσοι κατευθυνθήκαν χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ ανυποψίαστοι για το τι πρόκειται να αντικρύσουν, είναι σίγουρο ότι ακόμα δεν έχουν χάσει από το πρόσωπο τους το έκπληκτο ύφος που απέκτησαν. Όσοι πάλι ήξεραν και περίμεναν ανυπόμονα αυτή τη στιγμή, σίγουρα θα έχουν ξυπνήσει σήμερα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Γιατί το πάρτυ στο οποίο μας έκαναν την τιμή να μας καλέσουν οι AC/DC θα μας μείνει αξέχαστο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κόσμος που θα γέμιζε αργότερα το ΟΑΚΑ είχε αρχίσει να μαζεύεται από νωρίς. Το πρώτο σημείο που όλοι έτρεξαν δεν ήταν άλλο από το stand με το merchandise της μπάντας ενώ ανάρπαστα είχαν γίνει από πολύ νωρίς το κόκκινα κερατάκια που αναβόσβηναν ολόκληρο το βράδυ.

Η προσμονή ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων από την στιγμή που αντίκρισαν την τεραστία σκηνή που όμοια της δεν έχει στηθεί ξανά στην Ελλάδα. Το ρολόι έδειχνε 20.15 όταν έκαναν την εμφάνιση τους στην σκηνή οι The Answer. Αγνό ιρλανδέζικο rock n roll από την μπάντα που έδωσε μεγαλύτερη βάση στο τελευταίο της άλμπουμ Everyday Demons. Η υποδοχή που τους επεφύλαξε ο κόσμος ήταν αρκετά θερμή αλλά όλοι είχαν πάει στο ΟΑΚΑ για τους μεγάλους Αυστραλούς.

Ώρα 21.30. Τα φώτα σβήνουν και από την τεράστια οθόνη προβάλλεται το εισαγωγικό βιντεάκι της συναυλίας που δείχνει το angus σε cartoon σε ρόλο μηχανοδηγού. Το τρένο καταλήγει στη σκηνή του ΟΑΚΑ με την οθόνη να ανοίγει στα δύο. Από εκεί και πέρα το πάρτυ ξεκινάει, με την μπάντα να αλωνίζει ολόκληρη την σκηνή και για τις επόμενες δυο ώρες να μην σταματάει ούτε λεπτό.

Πέντε τραγούδια από το νέο άλμπουμ μας παρέδωσαν οι αυστραλοί ενώ το υπόλοιπο setlist δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα best off βγαλμένο από τα πιο ωραία όνειρα του κάθε οπαδού της μπάντας. Η τεράστια καμπάνα έδωσε το παρών στο Hells Bells, η φουσκωτή Rossie καβάλησε το τρένο όπως μόνο αυτή ξέρει, ενώ τα πλάνα του σκηνοθέτη από τις κοπέλες στο κοινό οδήγησαν τον κόσμο σε παραλήρημα.

Highlight το 20λεπτο Let there be rock με τον Angus να αλωνίζει το γήπεδο πάνω στη ραμπά και να καταλήγει στο κέντρο του γηπέδου στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή.

Φινάλε με τα Highway to hell και τα κανόνια του For Those about to Rock και το μεγαλύτερο rock n roll πάρτυ που στήθηκε ποτέ στην Ελλάδα είχε πάρει τέλος.

Και είναι κάτι τέτοιες στιγμές που λες ότι αν δεν ήσουν εκεί θα το μετάνιωνες σε ολόκληρη τη ζωή σου.

For those about to rock… We salute you!

Set list

01. Rock N' Roll Train
02. Hell Ain't A Bad Place To Be
03. Back In Black
04. Big Jack
05. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
06. Shot Down In Flames
07. Thunderstruck
08. Black Ice
09. The Jack
10. Hells Bells
11. Shoot To Thrill
12. War Machine
13. Dog Eat Dog
14. Anything Goes
15. You Shook Me All Night Long
16. T.N.T.
17. Whole Lotta Rosie
18. Let There Be Rock
19. Highway To Hell
20. For Those About To Rock (We Salute You)