Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

QUIET RIOT - QR III (1986)


Οι QUIET RIOT σχηματίστηκαν το 1975 από τον "θρύλο" της κιθάρας Randy Rhoads και τον τραγουδιστή Kevin Dubrow.
Θα περάσουν πολλά χρόνια και σημαντικές αλλαγές των μελών τους πριν οι QUIET RIOT "χτυπήσουν" τα charts, σε όλο τον κόσμο, με τις επιτυχίες "Bang your head (Metal health)" και την διασκευή στο τραγούδι των SLADE "Cum on feel the noise".
Μια από αυτές τις αλλαγές ήταν η αποχώρηση του Randy Rhoads για να ακολουθήσει τον Ozzy Osbourne στην προσωπική του μπάντα, η αποχώρηση αυτή ήταν για πολλούς η αρχή του τέλους των QUIET RIOT, ενώ μετά την κυκλοφορία του "Metal health" ο Rudy Sarzo την "κάνει" από τους QUIET RIOT για να συνεχίσει με τον David Coverdale και τους WHITESNAKE.
Ο Kevin Dubrow παίρνει προσωπικά την μπάντα στα χέρια του και συνεχίζει το συγκρότημα με τον Frankie Banali (πρώην Hughes/Thrall) στα τύμπανα, τον Carlos Cavazo (πρώην Snow) στην κιθάρα και τον Chuck Wright στο μπάσο.
Το 1986 κυκλοφόρησαν το QR III, ένα άλμπουμ που κανείς μα κανείς οπαδός των QUIET RIOT θα περίμενε να ακούσει, η μελωδία και τα πολλά πλήκτρα έκαναν τους QR να ακούγονται πιο POISON από ποτέ…
Χαρακτηριστικά τραγούδια τα "Still of the night" (χμ… κάτι μου θυμίζει !!!), "Twilight hotel" ή το "Main attraction" που ανοίγει τον δίσκο.
Οι QUIET RIOT πιάνοντας το νόημα της εποχής κυκλοφόρησαν ένα δίσκο "ραμμένο" για τους ραδιαφωνικούς παραγωγούς (το fm metal είναι εδώ !!!).
Κορυφαία στιγμή του δίσκου είναι το "The wild and the young" το highlight τραγούδι μέσα από το QR III, η χαρακτηριστική του μελωδία και το "πιασάρικο" ρεφρέν του το κάνουν πραγματικά να ξεχωρίσει.

Αν θέλετε να ακούσετε την άλλη πλευρά των QUIET RIOT, την "εμπορική", τότε αποκτείστε αυτό το δίσκο, αν πάλι όχι, τότε μακρυά και προτιμήστε σίγουρα κάτι παλιότερο, πιο metal.

ΥΓ 19 Νοεμβρίου 2007 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 52 ετών, ο τραγουδιστής και ιδρυτής (μαζί με τον μακαρίτη Randy Rhoads) των Quiet Riot, Kevin DuBrow.