Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Εξελίξεις στον ALPHA... μέρος 3ο

Βάζουν σιδεριές στον ΑLPHA αλλά οι συνδικαλιστές θα μπούνε μέσα με ελικόπτερα!

META TON KONTOMHNA KAI O ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


Χαμός γίνεται στον ALPHA! Την Τρίτη θα πάρει θέση ζωντανά και ο Λαζόπουλος υπέρ των εργαζομένων και θα καταχειροκροτηθεί. Ούτε χαρτί για μακιγιάζ δεν είχαν το πρωί!Οι σιδηροκατασκευές που γίνονται ολημερίς από σιδεράδες θυμίζουν ...Αλκατράζ λες και από εκεί απέδρασε ο Παλαιοκώστας. Αλλά οι Γερμανοί και ο Spiner δεν έχουν καταλάβει ότι οι συνδικαλιστές θα μπούνε μέσα ακόμα και με... ελικόπτερο. Ο άνθρωπος που δεν αντιδρά στις απολύσεις είναι ο Βασίλης Παπαδρόσος που είναι διευθυντής ειδήσεων και φέρει ακέραια την ευθύνη στο γεγονός ότι δεν έπεισε τα Γερμανάκια να ακολουθήσουν άλλη μέθοδο. Ήδη ο πρώτος που έφυγε είναι ο...
ρεπόρτερ Μάνος Κακλαμάνος που ήταν από τους καλύτερους δημοσιογράφους του σταθμού.Στην σειρά είναι άλλοι 30 που δεν θέλουν να μείνουν με τέτοιο κλίμα.Υπέγραψε την εθελουσία και τους άφησε στην ...μιζέρια του, τους Γερμανούς. Το θέμα είναι ότι μετά τα απαράδεκτα περιστατικά με τους δύο γνωστούς δημοσιογράφους(Κουρδής, Λάμπρου) που τους ζητήθηκε να πάνε με τρένο σε θέμα και τα μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων έρχονται και τα χειρότερα. Στο τμήμα μυθοπλασίας υπάρχουν 3-5 άτομα που στην κυριολεξία περιμένουν το τέλος τους!
Σειρές δεν θα υπάρξουν και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν.
Από το αθλητικό, το δημοσιογραφικό και την παραγωγή θα γίνουν μεγάλες περικοπές και όπως φαίνεται για πρώτη φορά θα υπάρξει δυναμική αντίδραση σε βάρος των ιδιοκτητών του σταθμού. Έχασαν και την στήριξη του Δ.Κοντομηνά που διαφωνεί κάθετα με όσα γίνονται και σε λίγο οι Γερμανοί θα μείνουν ξεκρέμαστοι.

Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων στον ALPHA

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον ALPHA στη Γενική Συνέλευση , ομόφωνα αποφασίσαμε και ζητάμε από τις Ενώσεις μας:

Να προχωρήσουν άμεσα στην κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (13:00 ως 17:00) την Τρίτη 03/03/2009 με αιτήματα:...

1.Την ακύρωση του προγράμματος «εθελούσιας εξόδου».
2.Τη δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος από τον ALPHA.
3.Το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων να μεταδίδεται ζωντανά, όπως συνέβαινε μέχρι και πριν λίγες μέρες.
4.Η διοίκηση να μας γνωστοποιήσει άμεσα τα σχέδιά της που αφορούν το μέλλον μας, αντί να τα αποκρύπτει.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε απόλυσης, να κηρυχθούν άμεσα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και να κλιμακωθεί ο αγώνας με οποιαδήποτε μορφή.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους μας να περιφρουρήσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας.

Ο ALPHA έκανε επίθεση στους συνδικαλιστές τεχνικούς που απάντησαν με εξώδικο

Μια ανακοίνωση που δυναμιτίζει την σχέση της με τους τεχνικούς έκανε η διοίκηση του ALPHA. Όμως με εξώδικο απάντησαν οι τεχνικοί και πλέον ο πόλεμος μαίνεται...

"Κύριε Πρόεδρε,

Με την από 24-2-2009 επιστολή που σας κοινοποιήσαμε την επομένη (25-2-2009) ζητήσαμε να ενημερώνεται προσηκόντως η Διοίκηση του Σταθμού μας για την περίπτωση διενέργειας συνελεύσεων των εργαζομένων μας-μελών της ΕΤΙΤΑ στις εγκαταστάσεις μας για τους εύλογους και νόμιμους λόγους που αναφέρουμε. Το ίδιο είχε ζητηθεί από την εταιρία μας και προφορικά προηγουμένως σε προηγούμενες συναντήσεις του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ με την Διοίκηση του Σταθμού μας.

Παρ’ όλα αυτά την 25-2-2009, δηλαδή την...

ίδια ακριβώς μέρα της κοινοποιήσεως της επιστολής μας αυτής, αίφνης πληροφορηθήκαμε μέσω εκπροσώπου άλλου σωματείου ότι επρόκειτο να διενεργήσετε αυθημερόν συνέλευση των εργαζομένων μελών σας στις εγκαταστάσεις του σταθμού μας, χωρίς καμία προηγουμένως – έστω και προφορική – ενημέρωσή μας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά μέλη του σωματείου σας προέβησαν εντός των εγκαταστάσεων του σταθμού μας απρόκλητα σε βίαιες ενέργειες που διόλου τιμούν το σωματείο σας, υπερβαίνοντας καταφανώς κάθε όριο συνδικαλιστικής δράσης, περιστατικά στα οποία προς το παρόν δεν επιθυμούμε να αναφερθούμε στην παρούσα επιστολή μας επιφυλασσόμενοι πάντως κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά αυτή, ενόσω μάλιστα η στάση του σταθμού μας απέναντι στην ΕΤΙΤΑ και τα λοιπά σωματεία υπήρξε πάντοτε υποδειγματική. Σύμφωνα άλλωστε με το νόμο 1264/1982 (άρθρο 16 παρ. 3) οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης και εκτός των χώρων παραγωγής, σε κατάλληλο χώρο όπως ο νόμος ορίζει.

Σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ μας και αναφερόμενοι για άλλη μια φορά στο περιεχόμενο της από 24-2-2009 επιστολής μας, σας καλούμε να προβείτε στη δέουσα ενημέρωση και συστάσεις προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ –αν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα- καθώς και στα μέλη του σωματείου σας όπως απόσχουν στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που δυναμιτίζουν αναίτια τις σχέσεις μας.

Η Διοίκηση του ALPHA

http://troktiko.blogspot.com/