Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ελληνικές ταινίες (Ελεύθερα κανάλια) Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

13:00 ΕΡΤ1 Ερωτικά Παιχνίδια 1960 Ο ανοιχτόκαρδος Μάνος αντιμετωπίζει με ειρωνική συγκατάβαση τις παραξενιές της κόρης του Τζένης, η οποία βρίσκει τα αγόρια της ηλικίας της ανώριμα και σαχλά. Η κατάσταση περιπλέκεται μόλις η κοπέλα γνωρίζει τον Αλέκο, έναν συνομήλικό της που μεταμφιέζεται σε γοητευτικό σαραντάρη για να τη συγκινήσει. Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Γκιωνάκης, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιώργος Πάντζας, Αλέκα Στρατηγού, Θανάσης Βέγγος.

16:30 STAR Φωνάζει Ο Κλέφτης 1965 Ο Τιμολέων, ένας υπερβολικά έντιμος άνθρωπος, βρίσκει στο δρόμο το πορτοφόλι ενός απόστρατου στρατηγού και νυν διευθυντή μεγάλου οργανισμού και πηγαίνει στο σπίτι του για να το παραδώσει. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι το πορτοφόλι εμπεριέχει ένα γράμμα, που αποδεικνύει μια απάτη, που αφορά τον γαμπρό του στρατηγού. Στο σπίτι τον υποδέχεται η γυναίκα του στρατηγού, η Λία, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει για την απάτη του αδελφού της, και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει στην κατοχή της το πορτοφόλι. Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής.

16:45 ΑΝΤ1 Ησαία Μη Χορεύεις 1969 Ο Ησαΐας Στεφανάκης διατηρεί γραφείο συνοικεσίων, αν και ο ίδιος δηλώνει εχθρός του γάμου. Η ανιψιά του, Μπούλα, έχει σχέση με τον Χάρη, δεν τολμά όμως να μιλήσει στον θείο της. Οι δύο ερωτευμένοι ζητούν τη βοήθεια της θείας του Χάρη, της Αγνής, η οποία κρατάει τη στήλη των συμβουλών προς τους ερωτευμένους του περιοδικού Φαντάζιο. Η Αγνή παρουσιάζεται σαν Σοφία Μακρή, που ψάχνει γαμπρό σε συνοικέσιο και καταφέρνει να προσληφθεί γραμματέας του Ησαΐα... Παίζουν: Λάμπρoς Κωvσταvτάρας, Τζέvη Ρoυσσέα, Αvvα Μαvτζoυράvη, Νικήτας Πλατής, Αvδρέας Μπάρκoυλης, Νάσoς Κεδράκας, Μίτση Κωvσταvτάρα, Γιάvvης Μπoυρvέλης. 

21:00 OPEN ΥΙΕ ΜOΥ, ΥΙΕ ΜΟΥ 1965 Ένας βιομήχανος θέλει να παντρευτεί μια ζωντοχήρα με την οποία είναι ερωτευμένος και ο γιος του. Πατέρας και υιός διεκδικούν τη νύφη, αλλά εκείνη επιστρέφει στον σύζυγό της.  Πρωταγωνιστούν: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΚΑΡΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΩ, ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΡΕΒΒΑΤΑ ΜΑΡΙΚΑ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΌΣ. Η ταινία είναι remake της παλαιότερης ταινίας "Δελησταύρου και υιός".

21:00 MEGA Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ 1968 Η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου, η Ρένα, το σκάει από το σπίτι της για να αποφύγει το γάμο με τον ανόητο γιο ενός εφοπλιστή. Στη συνέχεια, μεταμφιέζεται αγόρι και ξεκινάει το δρόμο της με τον όνομα Πίπης. Στο δρόμο προς τα Γιάννενα συναντά τον Λευτέρη, ένα φτωχόπαιδο που πηγαίνει να εργαστεί για να μαζέψει χρήματα και να παντρέψει την αδελφή του. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος. Η ταινία ήρθε πρώτη σε εισπράξεις ανάμεσα σε 108 ελληνικές παραγωγές, σπάζοντας το φράγμα των 700.000 εισιτηρίων στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, αλλά και στη διαδρομή μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων.

22:45 ΕΡΤ3 Ένας Ήσυχος Άνθρωπος 2020 O Μάκης είναι οινοποιός και ζει σε ένα ακριτικό νησί, μαζί με την κόρη του. Εν μέσω σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων, καταλήγει όμηρος ενός επικίνδυνου δραπέτη. Πρωταγωνιστούν: Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπαναστασάτου, Χρήστος Στρέπκος.

23:00 ALPHA Η Θεία Μου Η Χίπισσα 1970 Η κυρα-Λένη, καθαρίστρια ενός μεγάλου ξενοδοχείου, παλεύει με το σφουγγαρόπανο, προκειμένου να στέλνει χρήματα στην κόρη της που σπουδάζει στην Αμερική. Η κόρη της όμως, χρόνια στο εξωτερικό, νομίζει ότι η μητέρα της είναι μια εύπορη κυρία της «καλής κοινωνίας». Μια μέρα, όμως, μαθαίνει ότι έρχεται στην Ελλάδα να την επισκεφθεί μαζί με τον αρραβωνιαστικό και τον πεθερό της και πανικοβάλλεται. Ευτυχώς ένας πλούσιος ένοικος του ξενοδοχείου αναλαμβάνει να μεταμορφώσει τη φτωχή καθαρίστρια σε πλούσια και μεγάλη κυρία, με απρόοπτες και ξεκαρδιστικές εξελίξεις. Ηθοποιοί: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Βασίλης Τσιβιλίκας. 

01:15 ΕΡΤ3 Δεκαπενταύγουστος 2001 Αύγουστος στην Αθήνα. Το καλοκαίρι τελειώνει και ο καύσωνας επιμένει, ενώ τα ανεκπλήρωτα όνειρα κάποιων κάνουν τη ζωή τους αβάσταχτη. Οι ένοικοι μιας τριώροφης πολυκατοικίας δραπετεύουν για τις καλοκαιρινές διακοπές αναζητώντας μια καινούργια αρχή. Παίζουν: Ελένη Καστάνη, Ακύλας Καραζήσης, Αμαλία Μουτούση, Αιμίλιος Χειλάκης.