Metal City Radio (alternative player)

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

... ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ...

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2010
Αρ. Πρωτ: 1016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Το 2009-2010 έχουμε ζημίες», λένε οι εργοδοσίες των τηλεοπτικών σταθμών. Εάν πάει κανείς λίγο πιο πίσω στο χρόνο θα διαπιστώσει ότι η εταιρείες εξελίσσονταν με ραγδαίους ρυθμούς, με πακτωλό κερδών και έτσι έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται. Όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν μοίρασαν ...ισόποσα τα κέρδη τους με τους εργαζόμενους, ούτε κι έδωσαν αυξήσεις με βάση τα ποσοστά της κερδοφορίας τους!

Επιπλέον, οι εργοδοσίες λένε χαρακτηριστικά: ότι «παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση την εξέλιξη των διαφημιστικών εσόδων, έχουν προβεί σε περιορισμό δαπανών παραγωγής προκειμένου ν’ αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών σε διαφημιστικά έσοδα και επεξεργάζονται διαρκώς μοντέλα πολύπλευρης λήψης μέτρων περαιτέρω περιορισμού του κόστους, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη των οικονομικών συνθηκών». Φυσικά, στον «περιορισμό δαπανών παραγωγής» περιλαμβάνονται οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών, η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι σαφές από τα ...μοντέλα που διαρκώς επεξεργάζονται, ότι η πολιτική των απολύσεων και του τσεκουρώματος των εργασιακών δικαιωμάτων στις εταιρείες θα συνεχιστούν.

Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει την εργοδοτική επίθεση που εκδηλώνεται σε όλους τους χώρους εργασίας, από την κυβέρνηση, την εργοδοσία, και τους τοποτηρητές του αντιδραστικού μνημονίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ είμαστε εμείς! Στην πολιτική αυτή μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν ένα τέλος, εάν οργανώσουν τις αντιστάσεις και τις αγωνιστικές αντιδράσεις τους, εάν συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης και του αγώνα.
Δυστυχώς σε αυτό τον αγώνα θα πρέπει να υπερβούμε και τους εκβιασμούς «ή απολύουμε ή κλείνουμε…» .
Όμως, μπορούμε να τα καταφέρουμε, διότι όταν απολύεται ένας συνάδελφός μας, σύντομα ο επόμενος θα είναι ανάμεσά μας, ίσως κι εμείς.

Για αυτό οργανωθείτε σε κάθε τόπο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, στα συνδικάτα.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ - ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.