Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

SHOGUN – 31 DAYS (1987)


Το τρίο Alan Marsh (φωνητικά), Andy Wrighton (μπάσο) και Steve Pierce (τύμπανα) αποτελούσαν τον κορμό των Βρετανών TOKYO BLADE και παρέα με τον κιθαρίστα Danny Gwilym (CHINATOWN) δημιούργησαν τους SHOGUN.
To 1986 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους δίσκο “SHOGUN” και βρέθηκαν από το… πουθενά, να ανοίγουν τις συναυλίες των MEAT LOAF στην Μεγάλη Βρετανία και αυτές των BLACK SABBATH στη Αμερική.
Το 1987 κυκλοφόρησαν το 2ο lp “31 Days”, τις 2ες κιθάρες έγραψε ο Toby Martin, τα πλήκτρα ο Tony Moore ενώ την παραγωγή έκανε ο Steve Tatler (τα τύμπανα στο δίσκο, αν και δεν αναφέρετε, έγραψε ο Bob Richards o οποίος αργότερα πήγε στους MAN).
Από τον δίσκο θυμάμαι περισσότερο τα γρήγορα: “Cloak and Danger”, “Love is a Game” και “Cold Truth” καθώς και τις μπαλάντες “Voices From The Heart” και “Can’t Live Without Your Love”.
Την επόμενη χρονιά (1988) ο Toby Martin έφυγε από το συγκρότημα, ενώ την πόρτα της εξόδου άνοιξε και ο Andy Wrighton. Ένα πρώην μέλος των TOKYO BLADE o Andy Robbins πήρε την θέση του Wrighton στο μπάσο, ενώ ο Ian Marshall αντικατέστησε τον Alan Moore στα πλήκτρα.
Το τέλος των SHOGUN δεν άργησε να έρθει, το 1991, ο Alan Marsh δημιούργησε τους MR. ICE (αργότερα έγιναν TOKYO BLADE on ICE) και το 1994 ο κύκλος κλείνει (όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή) «καταλήγοντας» ως TOKYO BLADE.