Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

FEMME FATALE – FEMME FATALE (MCA) 1988

Η μπάντα των FEMME FATALE δημιούργησε μια «θετική» αναστάτωση, με την κυκλοφορία του ομώνυμου παρθενικού δίσκου, το 1988 με την βοήθεια της MCA Records.Τόσο το εντυπωσιακό όσο και το αποκαλυπτικό look της Lorraine Lewis είχε ως αποτέλεσμα το δυναμικό μπουκάρισμα των FEMME FATALE στη μελωδική μουσική σκηνή των ΗΠΑ.
Το συγκρότημα πήρε σάρκα και οστά στο Albuquerque του New Mexico και την αποτελούσαν οι: Lorraine Lewis (φωνή), Mazzi Rawd (κιθάρα), Bill D’ Angelo (κιθάρα), Rick Rael (μπάσο – αδελφός της Lorraine), Bobby Murray (τύμπανα).
Αμέσως μετακόμισαν στο L.A. για ενωθούν με την υπόλοιπη glam metal σκηνή των 80s που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή.
Με μόλις 10 εμφανίσεις σε μπαράκια του L.A. κατάφεραν να υπογράψουν δισκογραφικό συμβόλαιο με την MCA Records. Μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη «πρώτη» των FEMME FATALE έπαιξε και το MTV (το γνωστό μουσικό τηλεοπτικό κανάλι) αφού και τα 2 video clip που έφτιαξαν “Waiting For The Big One” και “Falling In And Out Of Love” παιζόντουσαν συνέχεια (υπήρχε βέβαια και η ανάλογη «ανδρική» απαίτηση από το κοινό του MTV), με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν συνεχώς οι «μετοχές» των FEMME FATALE στο μεταλλικό χρηματιστήριο.
Την παραγωγή στο δίσκο είχαν κάνει οι Jim Faraci και David Cole ενώ τα τραγούδια που πρέπει να προσέξετε είναι (εκτός βέβαια από τα 2 που προαναφέραμε και τα οποία γνώρισαν μοναδική επιτυχία) τα: “ Back In Your Arms Again”, “Rebel”, “If”, “Heat The Fire” και “Cradle’s Rockin’”.
Η επιστροφή των FEMME FATALE στο L.A., μετά από μια επεισοδιακή τουρνέ στην Μεγάλη Βρετανία, έφερε και την διάλυση τους.
Ο Bobby Murray (τύμπανα) έμεινε στο L.A. και έφτιαξε ένα νέο συγκρότημα τους GRIND μαζί με τον Danny Simon (ex- JAILHOUSE).
Η Lorraine Lewis, αργότερα, ακολούθησε σόλο καριέρα σε πιο ακουστικά μονοπάτια ενώ είχε και μια συνεργασία με την Roxy Petrucci (ex- VIXEN, MADAM X) και την Gina Stile (ex- POISON DOLLYS) η οποία τελικά δεν περπάτησε.
Το 1992 έδωσε το τραγούδι “Chains” για το σάουντρακ της ταινίας “Don’t Tell Mom The Babysitter ‘s Dead”, ενώ 2 χρόνια πριν, ως Femme Fatale, έκαναν τι ίδιο για την ταινία "License to Drive" με το τραγούδι "Touch and Go".
Η Lewis είχε ένα σύντομο μουσικό και όχι μόνο γάμο με τον Erik Levy (ex- BLACKEYED SUSAN), μαζί έφτιαξαν στην Alabama των ΗΠΑ ένα χριστιανικό συγκρότημα τους MERCY το οποίο, όπως και ο γάμος τους κράτησε πολύ λίγο… Αργότερα μετακόμισε στο Seattle όπου και την βρίσκουμε να δουλεύει ως καθηγήτρια αεροβικής γυμναστικής (aerobics), ενώ είχε και 2 μουσικές προσπάθειες με τους LORRAINE και τους SNOWBALL (η τελευταία μαζί με τον Dave Hillis κιθαρίστα των MACE).
Για το 2003 ακούστηκε ότι θα κυκλοφορούσε το 2ο άλμπουμ των FEMME FATALE με την βοήθεια της Z Records, αλλά, όπως το «είδατε» εσείς άλλο τόσο το «ακούσαμε» εμείς…