Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

KISS OF THE GYPSY – KISS OF THE GYPSY (1992)


Πιθανώς αυτή είναι μια ακόμη μπάντα όπου πολλοί από μας να μην έχουμε ακούσει ποτέ. Πρόκειται για μια one-man μπάντα όπου ο Tony Mitchell τραγουδάει, παίζει σχεδόν όλες τις κιθάρες, έγραψε τους στίχους και την μουσική στο δίσκο.
Tony Mitchell, ένας ταλαντούχος μουσικός.
Η τετραμελής hard rock μπάντα ( ξεκίνησαν ως FANTASIA ) δημιουργήθηκε στο Blackpool της Μ. Βρετανίας το 1990, από τον Tony Mitchell και τον Martin Talbot ( μπάσο ) ενώ με την προσθήκη των Scott Elliott ( τύμπανα ), George Williams ( πλήκτρα ) και Darren Rice ( κιθάρα ) υπέγραψαν συμβόλαιο με την Atlantic Rec. την επόμενη χρονιά.
Το άλμπουμ ξεκινάει με τα “ Whatever It Takes ” και “ Blind For Love ” όπου μας οδηγούν σε δρόμους που έχουν χαράξει μπάντες όπως οι CINDERELLA και BLACKEYED SUSAN με μια όμως sleazy αφή.
Οι KISS OF THE GYPSY δεν παίζουν κάτι το ξεχωριστό, με καθαρό ήχο, γέρικες κιθάρες, δυνατά τύμπανα και μοναδικά φωνητικά μας προσφέρουν ένα δίσκο για αγορά με κλειστά τα μάτια.
Η πρώτη μπαλάντα έχει τίτλο “ Take This Old Heart ” με την φωνή του Tony Mitchell να ξεχωρίζει για μια ακόμη φορά ( πολλοί το συγκρίνουν με το Heartbreak Station των CINDERELLA ).
Το “ Infatuation ”, που κλείνει την πλευρά, ανεβάζει πάλι τις στροφές.
Είναι ένα συναυλιακό τραγούδι.
Αλλάζουμε πλευρά και… “ From The Dirt ” ένα από τα καλύτερα του δίσκου, ένας ύμνος του rock ‘n roll.
Επόμενο τραγούδι “ Keep your Distance ” με « δροσερούς » στίχους αλλά χάνεται αφού ακολουθεί η 2η μπαλάντα του δίσκου “ No Prize For The Loser ”, προσέξτε τα 2α γυναικεία φωνητικά, ένα εκπληκτικό τραγούδι…
Το “ Comin’ Back ” θυμίζει πάρα πολύ CINDERELLA ενώ το άλμπουμ κλείνει με το “ Promised Land ” μια μπαλάντα με σχεδόν ακουστικό ήχο, ένα « νόστιμο » τραγουδάκι με πολύ συναίσθημα, ένας μοναδικός τρόπος για να κλείσεις ένα δίσκο.
Οι KISS OF THE GYPSY περιόδευσαν ως support στους WINGER, τους MAGNUM και τους GREAT WHITE, ήταν μια πολλά υποσχόμενη μπάντα που άξιζε το κάτι παραπάνω…