Metal City Radio (alternative player)

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ANDY TAYLOR – THUNDER (1987)


Το 1987, το μέλος των DURAN DURAN και των POWERSTATION, ο κιθαρίστας Andy Taylor εμφανίζεται από το πουθενά σαν σόλο καλλιτέχνης να κυκλοφορεί το ντεμπούτο δίσκο “Thunder” από την MCA Records.
Στον δίσκο «παίζουν» ακόμη ο κιθαρίστας Steve Jones (SEX PISTOLS, CHEQUERED), ο ντράμμερ Mickey Curry (Bryan Adams band), ο πληκτράς Brett Tuggle (STEPPENWOLF, DETROIT, David Lee Roth), στο μπάσο ο Patrick O’ Hearn και στα κρουστά ο Paulinho da Costa.
Η κυκλοφορία του “Thunder” τοποθέτησε τον Andy Taylor στο πάνθεον του μελωδικού ροκ κάτι που σίγουρα έρχεται σε αντίθεση με την πορεία του ως μέλος των DURAN DURAN.
Να θυμίσουμε ότι πριν γίνει μέλος των DURAN DURAN έπαιζε στους FASTBREEDER μια heavy metal μπάντα στην οποία συμμετείχε και ο Rob Hunter αργότερα μέλος των RAVEN.
Το LP ξεφεύγει από τα pop δεδομένα των DURAN DURAN με τα ψεύτικα τύμπανα και τα «τρελά» πλήκτρα και βαδίζει σε πιο heavy rock καταστάσεις με πολλές κιθαριστικές συγχορδίες ενώ την παραγωγή είχε αναλάβει το δίδυμο Taylor-Jones.
Το hitάκι του δίσκου ήταν και παραμένει το “I Might Lie” με ένα πιασάρικο ρυθμό και ένα ρεφρέν που σε κολλάει στο τοίχο. Το 2ο πιο αγαπημένο τραγούδι του δίσκου είναι το “Don’t Let me Die Young” ενώ ξεχωρίζουν ακόμη η μπαλάντα “Life Goes on”, το “Night Train” που θυμίζει έντονα ULTRAVOX καθώς και τα “Tremblin’”, “Bringin’ me Down”.
Η επιστροφή του Andy Taylor στην δισκογραφία γίνεται το 1990 με το “Dangerous” ένα LP γεμάτο διασκευές γνωστών συγκροτημάτων (BAD COMPANY, THIN LIZZY κ.α.), ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 τον βρίσκουμε να δουλεύει μαζί με τον Luke Morley κιθαρίστα των THUNDER για ένα EP που κυκλοφόρησε τελικά το 2000 με τίτλο “The Spanish Sessions”.