Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

BANG TANGO – DANCIN’ ON COALS 1991


Το πενταμελές συγκρότημα των BANG TANGO δημιουργήθηκε το 1987 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ από τα « υπόλοιπα » διαφόρων τοπικών ροκ συγκροτημάτων.
Η σύνθεση της μπάντας ήταν Joe LeSte ( φωνητικά ), Mark Knight ( κιθάρα ), Kyle Stevens ( κιθάρα ), Kyle Kyle ( μπάσο ) και Tigg Ketler ( τύμπανα ) και αμέσως υπέγραψαν συμβόλαιο με την MCA records.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας έφερε ένα μίνι lp το οποίο εν μέρει χρηματοδοτήθηκε από την δισκογραφική εταιρία.
Αρχικά υιοθέτησαν μια sleazy εικόνα, ενσωματώνοντας επιρροές από Aerosmith και The Cult.
Αυτό φανερώθηκε περισσότερο στο « Psycho Cafe » 1989, ενός « φρέσκου » δίσκου αλλά ελαφρώς offbeat ρυθμού, ένας hard rock δίσκου του οποίου ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Joe LeSte.
Το « Dancin’ on Coals » κυκλοφόρησε το 1991, η μπάντα έδειξε ότι είχε ωρίμαση εντυπωσιακά σε αυτά τα 2 χρόνια. Ξεχωρίζουν μέσα από τον δίσκο τα « Midnight Struck », « Dressed Up Vamp », « Dancin’ On Coals », και « Emotion In Gear ». Παραγωγός του άλμπουμ ήταν ο John Jansen.
Με αυτό το άλμπουμ οι BANG TANGO έκαναν ένα ακόμη βήμα ανόδου τόσο μουσικά όσο και επί σκηνής.
Η αναγνώριση κατά πρώτο λόγο αλλά και η διεθνής επιτυχία παρακίνησε την μπάντα να κάνει άλλο ένα βήμα αφήνοντας την MCA records για την MFN η οποία αναζωογόνησε την σταδιοδρομία τους.
Το αποχαιρετιστήριο άλμπουμ με την MCA RECORDS ήταν το « Ain’t No Jive… Live! » 1992, ενώ με την MFN κυκλοφόρησαν τα « New Generation » 1994 και « Love After Death » 1995.
Ακολούθησε ένα ακόμη live άλμπουμ, αυτή τη φορά με τον απλό τίτλο « Live » και κυκλοφόρησε το 1998 από την Cleopatra, την επόμενη χρονιά, το 1999 δηλαδή, κυκλοφορούν το " Greatest Tricks " μια συλλογή με τα καλύτερα τους αλλά και κάποια νέα τραγούδια.
5 χρόνια μετά, το 2004 επιστρέφουν στη δισκογραφία με το " Ready To Go " από την Shrapnel, ενώ η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά ήταν το " From the Hip " και κυκλοφόρησε το 2006 με την βοήθεια της Perris Records.