Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

GYPSY ROSE – PREY (1990)



Τους πρωτογνωρίσαμε το 1987 στο Ontario των Η.Π.Α. ως SECRET AFFAIR. H μπάντα έπαιζε σε τοπικά μπαράκια ενώ είχε γράψει και κάποια demo, ένα λοιπόν από αυτά έφτασε στα χέρια του παραγωγού Tom Tremuth ο οποίος «περιόδευσε» αναχείρας με το tape των SECRET AFFAIR σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες.
Στις αρχές του 1988 έγινε η πρώτη κρούση από την θυγατρική της RCA την Simmons records η οποία άνηκε στον μπασίστα-τραγουδιστή των KISS Gene Simmons.
Όμως τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν μιας και η εταιρία απαίτησε από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Michael Ross την απόλυση των 2/3 του υπόλοιπου γκρουπ και να αλλάξει το όνομα στην μπάντα.
Αμέσως έγινε η πρόσληψη των Rob Laidlaw (ex- THE JITTERS) στο μπάσο και Randy Cooke (ex- FM) στα τύμπανα μόνο όμως για τις ανάγκες των ηχογραφήσεων ενώ το νέο όνομα του συγκροτήματος ήταν GYPSY ROSE.
Τελικά το “Prey” κυκλοφόρησε το 1990 σε παραγωγή Tom Treumuth και Gary Furniss (ως βοηθός «εμφανίζεται» ο Gene Simmons) ενώ τις κιθάρες στον δίσκο έγραψαν οι Bryan Joyce και Craig Van Gaver.
Κι όμως … ο δίσκος δεν έχει την ανάλογη ακουστική ποιότητα.
Προσέξτε περισσότερο τα: “Poisoned By Love”, “Borderline” τη μπαλάντα “Blood ‘n’ Sweat” από την α’ πλευρά και τα: “Wild Reaction” και “Don’t turn your Back On Me Now” από την β’ πλευρά.
Αμέσως μετά το τέλος των ηχογραφήσεων το δίδυμο Laidlaw-Cooke πήγε στους WINTER ROSE (αργότερα o Laidlaw πήγε στους aorάδες HONEYMOON SUITE) ενώ τις θέσεις τους στους GYPSY ROSE πήραν οι Michael Vaughn (μπάσο) και Steve Thomas (τύμπανα).