Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

09-03-2010

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2010 Αρ. Πρωτ: 929

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά μαζί με την Ομοσπονδία μας, Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ, στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ Σ Ε Ε και το Π Α ΜΕ την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και από ώρα 05.00 της Πέμπτης έως 05.00 της Παρασκευής.

Απαιτούμε:
• Την απόσυρση των άδικων και μονομερών οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης που επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
• Την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας αλλά και για τους τοπικούς και περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς με αξιοπρεπείς αυξήσεις αλλά και με διασφάλιση της πιστής τήρησής τους.
• Το σταμάτημα των απολύσεων και της παράνομης προσπάθειας αλλαγής της σχέσης εργασίας από εξαρτώμενη σε ενοικιαζόμενη.
• Επιτέλους να ισχύσουν οι νόμοι σε αυτή τη χώρα. Να σταματήσει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Να μεγαλώσουν τα πρόστιμα στους παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας και να επιβληθούν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τηλεόραση όπου υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και καταπάτηση όλων των νόμων περί τηλεόρασης και κινηματογράφου.
• Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να μπορεί να ελέγχει και να είναι υπεύθυνο για την τήρηση των εργασιακών σχέσεων που καθορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχουν σχέση με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Την ημέρα της απεργίας θα καλυφτούν μόνο οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες από το προσωπικό ασφαλείας.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Γ.Σ.Ε.Ε. Μ Μ Ε: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΩΡΑ 11.00

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ