Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

JAGGED EDGE - Trouble & Fuel For Your Soul

Η τετραμελής μπάντα των JAGGED EDGE δημιουργήθηκε το 1987 στη Μεγάλη Βρετανία από τον κιθαρίστα Myke Gray καταφέρνοντας εκείνη τη χρονιά κάτι μοναδικό, να ανοίγουν τις συναυλίες του Ozzy Osbourne στην Γηραιά Ήπειρο.
Γίνανε πολλές αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας μέχρι αυτή να πάρει την τελική της μορφή. Τελικά το συγκρότημα απαρτίζεται από τους : Andy Robbins (μπάσο), Fabio del Rio (τύμπανα), Matti Alfonzetti (ex- Bam Bam Boys φωνητικά).
Το Φθινόπωρο του 1989 εξασφάλισαν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polydor, τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ηχογράφησαν 5 τραγούδια τα οποία κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς σαν 12'' EP με τίτλο "Trouble".
Παρότι ο δίσκος περιέχει μια "κάποια" καλή τραγουδιστική και κιθαριστική δουλειά, τα τραγούδια όμως είναι ελαφρώς αδύναμα, ξεχωρίζει όμως η διασκευή στο γνωστό rock 'n roll τραγούδι "Good Gooly Miss Molly".
Προς το τέλος της ίδιας χρονιάς οι JAGGED EDGE κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP με τίτλο "Fuel For Your Soul", μια σαφώς καλύτερη δουλειά, με πολύπλοκα σόλο και δυναμικές μπαλάντες.
Το συγκρότημα ένα χρόνο αργότερα διαλύθηκε, με τους Myke Gray και Fabio del Rio να πλαισιώνουν τον Bruce Dickinson στην προσωπική του μπάντα, ενώ ο Matti Alfonzetti δημιούργησε το δικό του συγκρότημα.