Metal City Radio (alternative player)

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ολοκληρωτική καταστροφή στην Αϊτή από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ

Εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες, ενδέχεται να είναι τα θύματα του καταστροφικού σεισμού των 7,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αϊτή, ισοπεδώνοντας τα πάντα. Παγκόσμια είναι η συστράτευση για αποστολή βοήθειας.

Μεγάλη αποστολή βοήθειας οργανώνει η Ελλάδα για τη σεισμόπληκτη Αϊτή, στην οποία μετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με ιατρικά κυρίως στελέχη, αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Υγείας, παρακολουθούν πάρα πολύ στενά και με μεγάλη αγωνία τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στην Αϊτή», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οργανώνουμε μία μεγάλη αποστολή και στέλνουμε επίσης φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, έτσι ώστε να είμαστε κοντά στον λαό μιας χώρας που τη συνδέουν στενοί ιστορικοί δεσμοί με την Ελλάδα».

«Το πρώτο κράτος που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση επίσημα, ήταν η Αϊτή, η μικρή Δημοκρατία των Μαύρων της Καραϊβικής. Ο Πρόεδρός της Jean-Pierre Boyer έστειλε στις 15.01.1822 έγγραφο στην ελληνική επιτροπή του Παρισιού απαντώντας στην αίτηση των Κοραή, Πίκκολου και Βογορίδη, στο οποίο ανάγγελλε την αναγνώριση της ελληνικής προσωρινής διοίκησης και ευχόταν την νίκη της επανάστασης».

Η ΑΙΤΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ της επανάστασης, παρότι κατεστραμμένη από το δικό της πόλεμο, έστειλε στο Παρίσι, στον Αδαμάντιο Κοραή, 25 τόνους καφέ, ώστε να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα για τον αγώνα των Ελλήνων.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ της, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ και πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για να το μειώσουμε ώστε να πάψουν να μας εκβιάζουν και να μας λοιδορούν.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ, δεν μετριέται σε ευρώ, ούτε ξεπληρώνεται. Οφείλουμε λοιπόν τώρα, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Οι φτωχοί κάτοικοι της Αιτής άλλωστε, ποτέ δε μας ζήτησαν “αναγνώριση” και φυσικά ποτέ δε μας λοιδόρησαν και δε μας εκβίασαν.

Σ’ αυτήν την φίλη χώρα που απέδειξε ότι η μεγαλωσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα καί αίμα, ΧΡΩΣΤΑΜΕ