Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

STEELHEART - STEELHEART 1990


Michael Matijevic - Φωνητικά
Chris Risola - Κιθάρες
Frank Di Costanzo - Κιθάρες
James Ward - Μπάσο
John Fowler - Τύμπανα

Οι Αμερικανοί STEELHEART κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο δίσκο τους το 1990 για λογαριασμό της MCA Records.
Στην παραγωγή βρίσκουμε τον Mark Opitz ο οποίος είχε δώσει το παρόν ως executive producer σε προσωπικό άλμπουμ του Bruce Dickinson.
Το ντεμπούτο των STEELHEART μας γυρίζει, ακουστικά, πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 80 με πολλά κιθαριστικά στοιχεία αλλά με έναν πιο εμπορικό ήχο, θυμίζοντας έτσι μπάντες όπως οι POISON και οι WARRANT.
Τα φωνητικά του Michael Matijevic ακούγονται πολλές φορές πολύ "κλάψ" ενώ υπάρχουν στιγμές που είναι πραγματικά εντυπωσιακά, όπως εντυπωσιακά είναι και τα κιθαριστικά μέρη του άλμπουμ, όπου δίνουν τον δικό τους ρυθμό.
Η επιτυχία ήρθε για τους STEELHEART με την μπαλάντα "I'll Never Let You Go", άλλα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα "Can't Stop Me Loving You" (και τα δύο, τα είχατε δει στο τηλεοπτικό METAL CITY), το "Everybody Loves Eileen" σε πιο sleazy ρυθμούς κινείται το "Sheila", ενώ το "Rock' n Roll (I Just Wanna)" ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, όμως η κορυφαία στιγμή του δίσκου είναι το "She's Gone" Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ… (για πολλούς συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες μπαλάντες όλων των εποχών στο μεταλλικό χώρο).
Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το άλμπουμ πούλησε σαν τρελό σε όλο τον κόσμο, κι όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα δίσκο γεμάτο ενέργεια, δυναμικά riffακια, εκρηκτικά τύμπανα, μοναδικά φωνητικά και μια καλοδουλεμένη παραγωγή.