Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

THE SCREAM – LET IT SCREAM 1991


Η μπάντα των THE SCREAM πήρε σάρκα και οστά από τις στάχτες των RACER X, όταν ο τραγουδιστής / κιθαρίστας John Corabi ένωσε τις δυνάμεις του με τον Bruce Bouillet (κιθάρα) και τον John Alderete (μπάσο).
Με την αναχώρηση του Scott Travis για τους Judas Priest την θέση του πίσω από τα τύμπανα πήρε ο Walt Woodward (πρώην AMERICADE, SHARK ISLAND).
Σε αντίθεση με τους κιθαριστικούς προσανατολισμούς, σε οδηγούν στο κλασικό heavy, όμως οι THE SCREAM παίζουν τα πάντα, από κλασικές μπαλάντες “Father, Mother, Son” και “You Are All I Need”, acoustic blues “Never Loves Her Anyway” και από το electric hard rock “Outlaw” (που ανοίγει τον δίσκο) στο ατμοσφαιρικό “Man In The Moon”.
Ακόμα θα ακούσετε funk – rock στοιχεία “Tell Me Why” και επιρροές από ROLLING STONES, VAN HALEN, LED ZEPPELIN, HUMBLE PIE και AEROSMITH.
Εντούτοις, το ντεμπούτο lp των THE SCREAM “Let It Scream” είναι χαρακτηριστικό δείγμα προσωπικής δουλειάς του παραγωγού Eddie Kramer και της χαρισματικής φωνής του John Corabi.
Η κυκλοφορία του άλμπουμ σε συνδιασμό με τις θετικές κριτικές που έπαιρναν σε όλη την διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεών τους και την υποστήριξη που είχαν από την δισκογραφική τους εταιρειά (Hollywood Rec.) δεν δικαιολογούσαν σε κανένα βαθμό την απόφαση του John Corabi να αφήσει το συγκρότημα για να πάρει την θέση του Vince Neil στους MOTLEY CRUE (είναι πολλά τα λεφτά Άρη…).
Αργότερα ο Bill Scott πήρε την θέση του John Corabi, οι THE SCREAM έγιναν STASH αλλάζοντας παράλληλα και μουσική κατεύθυνση.