Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

LAOS – WE WANT IT (1990)


Το εξαμελές συγκρότημα από την Γερμανία συγκροτούσαν οι: Gudrun Laos (φωνητικά), Ralf Hansmeyer (κιθάρα), Frank Fricke (κιθάρα), Thomas Roben (μπάσο), Wolfgang Schindler (πλήκτρα), Jorg Michael (τύμπανα).
Οι LAOS ιδρύθηκαν από την τραγουδίστρια Gudrun Laos, τον κιθαρίστα Frank Fricke (ex- SHE/LIVING DEATH) και τον τράμμερ Jorg Michael (ex-AVENGER/RAGE/MEKONG DELTA) και παρά την μεταλλική καταγωγή τους, οι μουσικοί που παίζουν στο δίσκο αντιθέτως παραδίδουν ένα καλοδουλεμένο μελωδικό rock άλμπουμ, με πιασάρικα ρεφραίν και τραγούδια που δύσκολα μπορείς να διαλέξεις ή ακόμη καλύτερα να ξεχωρίσεις γιατί πολύ απλά είναι μοναδικά.
Η μελωδική μπάντα των LAOS κυκλοφόρησαν, δυστυχώς, μόνο ένα δίσκο το “We Want It” το 1990 από την Teldec. Είχαν προηγηθεί, την ίδια χρονιά και τον ίδια εταιρεία, ένα single, το: “Now That It’s Over” και ένα EP, το: “I Want It” με 4 τραγούδια.
Σας προτείνω να ακούσετε τα: “I Want It”, “Now That It’s Over”, “We Call It Love”, “Higher Ground” και “One More Night” για να έχετε μια καλή εικόνα των Γερμανών.
Αργότερα ο Thomas Roben (μπάσο) άφησε τους LAOS και πήγε στους CROSSROADS.
H Gudrun Laos εμφανίστηκε αργότερα να κάνει δεύτερες φωνές στο πλευρό του επίσης Γερμανού, κιθαρίστα Axel Rudi Pell και στους aorάδες HARDLINE. Όσο για τον πολυτάλαντο, πολυταξίδευτο, δεξιοτέχνη ντράμμερ Jorg Michael θυμίζω ότι μετά το πέρασμα του στους LAOS πήγε στους HEADHUNTER, GLENMORE, RUNNING WILD, GRAVE DIGGER και STRATOVARIUS ενώ έπαιξε και στο “Lionheart” των SAXON.