Metal City Radio (alternative player)

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

WINTER’S REIGN


Η πενταμελής pop metal μπάντα από την Ιρλανδία ντεμπουτάρησε στη δισκογραφία αρχές του 1984 με ένα 7’’ single, το “Save It”.

Το συγκρότημα αποτελούσαν οι: Bo Larkin (φωνητικά), Leo Larkin (κιθάρα), Mick Cavanagh (κιθάρα), Paul Dixon (μπάσο) και Stuart McMillan (τύμπανα).

Ακολούθησε την επόμενη χρονιά (1985) το “The Mini Album”

ενώ το πρώτο τους (αλλά και μοναδικό) lp ήταν το “The Beginning” και κυκλοφόρησε το 1987.

Σκοπό τους αλλά και στόχος τους ήταν να κατακτήσουν τα διεθνή charts (και όχι άδικα) αφού, όπως πίστευαν οι ίδιοι, βάδιζε στα χνάρια του “The Final Countdown” των EUROPE.
Όμως ο δίσκος είχε μετριότατη παραγωγή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα τραγούδια να ακούγονται άνευρα και ρηχά.
Το “White Fury” που ανοίγει το δίσκο, όπως επίσης τα: “Anne Marie”, “Call Your Name” που ακολουθούν, το “Tears Fall” που είναι αφιερωμένο στον Phil Lynott καθώς και οι μπαλάντες “Remembrance” και “Love Games” είναι οι καλύτερες στιγμές του δίσκου αλλά… μέχρι εκεί.
Κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του δίσκου αποχώρησε ο Stuart McMillan (τύμπανα) και αντικαταστάτης βρέθηκε στο πρόσωπο του Nigel Glover (SAXON), όμως, ως session μουσικός.
Τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν για τα καλά, αφού το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και για τα αδέλφια Larkin.
Ο Robie Hurley αντικατέστησε τον Bo στα φωνητικά και ο Tommy M (ex-UFO) τον Leo στις κιθάρες. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την συνέχεια των WINTER’S REIGN.