Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

NITRO – O.F.R. (1989)



Ο τραγουδιστής Jim Gillette (ex- TUFF), ο κιθαρίστας Michael Angelo (πραγματικό όνομα Michael Batio) ex- HOLLAND, ο μπασίστας T. J. Racer και ο ντράμμερ Bobby Rock (Vinnie Vincent Invasion) κυκλοφόρησαν ένα μουσικό «λεξιλόγιο» ενώνοντας το hard του χθες με το rock του σήμερα.
Πρόκειται για το ντεμπούτο δίσκο των NITRO με τίτλο “O.F.R.” (Out Fucking Rageous), ένα άλμπουμ γεμάτο γρήγορες κιθάρες, υψηλά φωνητικά και δυνατά τύμπανα.
Οι NITRO δημιουργήθηκαν όταν συναντήθηκαν ο κιθαρίστας Michael Angelo με τον τραγουδιστή Jim Gillette σ΄ ένα beach party!!!
Οι δύο τους συνεργάστηκαν πρώτα στο προσωπικό του Jim Gillette με τίτλο “Proud To Be Loud”, συγκροτώντας έτσι μια τέλεια μουσική «οργάνωση» φέρνοντας τη μουσική τους δεξιοτεχνία στο μέγιστο.
Ο Michael Angelo έγινε γνωστός για την εφεύρεση της Double – V – Neck κιθάρας την οποία μπορείτε να χαζέψετε στο hard rock café του Σικάγου.
Ειδικά όμως γι’ αυτό το άλμπουμ σχεδίασε την Quad X-400 κιθάρα την οποία έφτιαξε ο Wayne Charvel (έχει 4 λαιμούς, σ’ ένα σχηματισμό Χ και κάθε λαιμός έχει 7 χορδές).
Όμως και ο Jim Gillette φέρνει τη φωνή του στο ίδιο επίπεδο «άκρων».
Κατά την διάρκεια συναυλιών του συγκροτήματος κατάφερνε να σπάει κρυστάλλινα ποτήρια κρασιού με μια κραυγή. (Έχει φωνή που φτάνει τις 6 οκτάβες, τραγουδά με 10 διαφορετικές φωνές στο “O.F.R” κρατά τη κραυγή του για 32 δεύτερα και τραγουδά ως σοπράνο επιπέδου High D).
Αν πρέπει να διαλέξω κάποια τραγούδια από το δίσκο αυτά είναι τα: “Freight Train”, “Machine Gunn Eddie”, “Long Way From Home”, “Bring It Down” και “Nasty Reputation”.
Μοναδικό αρνητικό στοιχείο στο άλμπουμ, η μικρή διάρκεια του που δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά.
Οι NITRO μπορεί να ξεκίνησαν το 1989 ως μια super μπάντα με μια αξιόλογη θέση στα 90s όμως μετά την κυκλοφορία του δίσκου… δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια.
Κυκλοφόρησαν ένα ακόμη δίσκο το 1991 με τίτλο “Hot Droppin Wet With Sweat” με 2 νέα μέλη τους: Ralph Carter (μπάσο) και Johnny Thunder (τύμπανα). Τα τραγούδια που ξεχώρισα ήταν τα “I Want You”, “Boyz Will B Boyz”, “Don’t Go” και “Take Me”. Ο Jim Gillette αργότερα παντρεύτηκε την Lita Ford ενώ πέρσι τον ακούσαμε στους ORGAN DONAR.