Metal City Radio (alternative player)

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

MANTAS – WINDS OF CHANGE 1988

Όταν, το 1986, ο Mantas (κανονικό όνομα Jeff Dunn) τα βρόντηξε από τους VENOM, ξεκίνησε σόλο καριέρα στρατολογώντας, για το project του, τον κιθαρίστα Alistair Barnes, τον Pete Harrison για τα φωνητικά και τον Mark Savage (ex-WAR MACHINE) για τα τύμπανα.
Το πρώτο δείγμα, της προσωπικής του δουλειάς, βγήκε στο φως το 1988 και είχε τίτλο “Winds of Change”. Στο lp την παραγωγή είχε κάνει ο Keith Nichol και κυκλοφόρησε με την σφραγίδα της Neat Records.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα μελωδικό metal lp με κιθαριστικά μέρη πιο metal από ποτέ… Ξεχωρίζουν τα τραγούδια: “Winds of Change” (έγινε και video clip), “Let it Rock” , “Deceiver”και “Nowhere To Run”.
To lp πήγε άπατο με αποτέλεσμα ο Mantas να επιστρέψει στους VENOM, απαιτώντας μάλιστα τον Alistair Barnes στο νέο τους line up, ενώ ο Mark Savage έγινε τραγουδιστής των XLR8R.
Ψάχνοντας περισσότερα στοιχεία για το “Winds of Change” ανακάλυψα και ένα 2ο σόλο δίσκο του Mantas, με τίτλο “Zero Tolerance” κυκλοφορίας 2004 και ηχογραφημένο στα Demolition Studios στο Newcastle με παραγωγό τον Ιταλό κιθαρίστα Dario Mollo. Mπάσο στο δίσκο παίζει ο Tony Dolan (VENOM/ATOMKRAFT) ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι οι: Bry (φωνητικά), Marsy (κιθάρα) και Cherisse (τύμπανα).