Metal City Radio (alternative player)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ HEAVY METAL


Tα τελευταία χρόνια στις Νύχτες πρεμιέρας έχουμε την τύχη να δούμε σε πρώτη προβολή μερικά πολύ ωραία ντοκιμαντέρ και ταινίες που αφορούν τον metal χώρο. Τα «Some kind of monster», «Lemmy», «Until the light takes us» και αρκετά άλλα έχουν προβληθεί στο πλαίσιο του festival τα τελευταία χρόνια.  Και φέτος λοιπόν σημειώνουμε δύο ταινίες που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους φίλους του metal ήχου.

Η πρώτη είναι εκείνη  για τους SPITFIRE, το θρυλικό αθηναϊκό metal  σχήμα που επανήλθε στην ενεργό δράση τα τελευταία χρόνια. Η ταινία έχει τίτλο «Spitfire: Back to zero». Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Ρήγας, οπαδός του συγκροτήματος, ταξίδεψε σε αρκετά μέρη της  Ελλάδας για να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες συνεντεύξεις με άτομα που είχαν κάτι να πουν για το σχήμα. Μέχρι και στην Ρόδο ταξίδεψε για να συναντήσει τον πρώτο τραγουδιστή του σχήματος Ντίνο Κωστάκη (η πικρή ιστορία του οποίου είναι γνωστή στους φίλους του γκρουπ).  Μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.
Η ταινία θα προβληθεί στον «Δαναό 1» την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:15

Η δεύτερη ταινία αφορά τον μεγάλο κιθαρίστα Jason Becker που είναι γνωστός στους πιο παλιούς από τους CACOPHONY - θα γινόταν παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας αν η μοίρα δεν πρέσβευε άλλα. Διαγνώσθηκε με την νόσο του Lou Gehrig (πλευρική μυατροφική σκλήρυνση), μια ασθένεια που τον οδήγησε σε οριστική παράλυση. Ήταν η εποχή που μπήκε στην προσωπική μπάντα του David Lee Rothκαι ήταν μόλις 21 χρονών. Παρόλο αυτά, ο ίδιος παίζει ακόμα μουσική, με τα μάτια πλέον.
Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «Jason Becker: Not dead yet», μια full φορτισμένη συναισθηματικά ταινία υποθέτω
H ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ideal την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 22:30

πηγή: http://www.e-tetradio.gr