Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

RIO – BORDERLAND


RIO – BORDERLAND
1985, MUSIC FOR NATIONS

JON NEIL – ΦΩΝΗΤΙΚΑ, ΚΙΘΑΡΕΣ
STEVE RODFORD – ΤΥΜΠΑΝΑ, ΜΠΑΣΟ, ΠΛΗΚΤΡΑ

Πρόκειται για ένα κλασικό Βρετανικό δίδυμο μουσικών κάτω από την κοινή μουσική στέγη της AOR σκηνής. Το ντουέτο των RIO αποτελείται από τον τραγουδιστή / κιθαρίστα Jon Neil ( το πραγματικό επώνυμο του είναι Willoughby ), πρώην μέλος των BLACK TIGER και τον μπασίστα / πλήκτρα / ντράμερ αλλά και παραγωγό Steve Rodford, πρώην μέλος των DUCHESS. Τον Σεπτέμβριο του ’85 κυκλοφόρησαν το ντεπούτο τους “ Borderland” το οποίο είχε καθαρά αμερικάνικο ήχο, επηρεασμένοι οι ίδιοι άλλωστε από τους Journey και τους Foreigner. Ευτυχώς, για πολλούς, ο ήχος τους δεν έχει τίποτα από την τότε Βρετανική σκηνή αλλά ένα καθαρά FM Rock στυλ με ζεστές μπιτατές μελωδίες.
Ο δίσκος ανοίγει με το πιασάρικο αλλά και παράλληλα θορυβώδες I DON’ T WANNA BE THE FOOL το οποίο ήταν και hit single του άλμπουμ. STRAIGHT TO THE HEART το ροκάκι του δίσκου με το μπάσο να δίνει το ρυθμό που χρειάζεται για να κρατά ένα τραγούδι σφικτό και δεμένο. Το TOMMY CAN’T HELP IT θυμίζει πάρα πολύ το SEND HER MY LOVE από το FRONTIERS των JOURNEY ( είπαμε καλή η τράκα αλλά όχι όλο το πακέτο βρε αδελφέ! ).
BETTER THIS TIME η κιθάρα οδηγός και πολύ ωραία μέρη από τα πλήκτρα και η πρώτη πλευρά κλείνει με το STATE OF EMERGENCY, το highlight του άλμπουμ, η υπεροχή των RIO, ΑΞΙΟΙ!!!
Στην δεύτερη πλευρά ανεβάζουν το τέμπο τους με τα SHY GIRL και SHE’ S A VIRGIN ένα έξοχο AOR με κακού γούστου στίχους, ακολουθεί το CLOSE TO YOU το οποίο θυμίζει το κλασικό QUICKSAND SHOES των I-TEN αλλά δεν μετράει τίποτα μπροστά του και ο δίσκος κλείνει με το ομώνυμο, αλλά θλιμένο, BORDERLAND.
Χωρίς αμφιβολία οι RIO ήταν ένα εξαιρετικό ντουέτο του οποίου οι μουσικοί γνώριζαν πολύ καλά να βαδίζουν ‘ ορθά ‘ στην μελωδική λεωφόρο του ροκ.