Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

AIRRACE – SHAFT OF LIGHT 1984

Η aor μπάντα των AIRRACE δημιουργήθηκε το 1983 από τον τραγουδιστή Phil Lewis ( πρώην London Cowboys ), τον κιθαρίστα Laurie Mansworth, τον κιθαρίστα / μπασίστα Jim Reid, τον πληκτρά / μπασίστα Toby Sadler και τον ντράμερ Jason Bonham.
Ο Lewis σύντομα άφησε την μπάντα για τα μάτια των New Torpedoes και την θέση του πήρε ο Keith Murrell ( πρώην Moontier).
Το 1984, οι AIRRACE ντεμπουτάρισαν δισκογραφικά με παραγωγό τον Beau Hill και η βάπτιση δεν άργησε, τίτλος του δίσκου « Shaft of Light » ενώ σαν guest keyboard programmer εμφανίζεται ο Steve Barber.
Το άλμπουμ περιέχει πολλές και καλές συνθέσεις όπως το « I Don’t Care » που ανοίγει τον δίσκο, το « Promise to Call » θυμίζοντας Whitesnake αρχής δεκαετίας του ’80, το « First one over the Line » κλείνει προς Foreigner μεριά.
Αξίζει να προσέξουμε και τα « Caught in the Game », « Do you Want my Love Again » καθώς και 2 τραγούδια που κλείνουν τον δίσκο « Didn’t Wanna Lose ya » και « All I’m Asking ».
Η μπάντα γνώρισε μια « επίκαιρη » επιτυχία αλλά μέχρι εκεί…
Αργότερα ήρθαν και οι αποχωρήσεις, ο Reid πήγε στους Powerfeild ενώ το 1986 ο Mansworth προσέλαβε στην μπάντα για να αναλάβει τα φωνητικά τον Ian Parry ( πρώην Mono Pacific ), στα πλήκτρα εμφανίστηκε ο Mark Venables, στο μπάσο ο Kevin Brown και στα τύμπανα ο Simon Tomkins.
Μετά από μια μίνι περιοδεία η μπάντα βάρεσε διάλυση.